Ajans desteğiyle dondurma üretim tesisi kuruldu

Ajans desteğiyle dondurma üretim tesisi kuruldu -Zafer Kalkınma Ajansının desteklediği proje kapsamında bir firma bünyesinde dondurma üretim tesisi açıldı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, Zafer Kalkınma Ajansının mali destek programından yararlanan firmanın kurduğu dondurma üretim tesisi törenle hizmete girdi.
     Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, törende, 40ı aşkın gıda firmasının bir araya gelmesiyle Gıdacılar Sitesini oluşturduklarını bildirdi.
     Bundan sonra ikinci aşamada firmaların kendilerini yenilemesi, kanıtlaması ve gelişmesi gerektiğini belirten İça, Zafer Kalkınma Ajansı ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna baktığımızda, devletin çok çok güzel imkanları var. Yeter ki projeniz olsun ve inanın dedi.
     Ajans Genel Sekreteri Dr. Yılmaz Özmen de gıda teknolojileri konusunun bölgenin en stratejik konularından biri olduğunu ve ajans kapsamındaki 4 ilde çok ciddi kapasite bulunduğunu söyledi.
     Bu konuyu önemsediklerine dikkati çeken Dr. Özmen, şöyle konuştu:
     özellikle Avrupa Birliğinden (AB) istediğimiz 5 milyon avroluk bir kaynak var. Bu kaynakla bölgemizin insan kaynakları kapasitesini geliştirme ve bir merkez oluşturma çalışmamız var. Pilot sektör olarak gıda ve turizm sektörünü seçmiştik. Bölgemizin gıda sektörünün potansiyelinin daha uluslararası düzeye geliştirme noktasında helal gıda sertifikasyon merkezini bölgesel düzeyde kurgulayıp bunu hayata geçirme noktasında ön çalışmalar yapıyoruz. Gelecekte bu planları tamamladığımızda hep birlikte bölgemizin hijyenik sağlıklı ve dünya standartlarında üretim yapabilen bir bölge niteliğine kavuşmasını arzu ediyoruz.
     Firma sahibi Raşit Arkaç ise değişimin işletmelerde zorunlu hale geldiğine işaret ederek, değişimi doğru zamanda gerçekleştirmenin ise işletmelerin çevrelerindeki yeni fırsatları görmesine bağlı olduğunu anlattı.
     Daha sonra, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ile beraberindekiler, tesisi gezdi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Ajans desteğiyle dondurma üretim tesisi kuruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER