AK Parti Halk Günü etkinliği

AK Parti Halk Günü etkinliği -AK Parti Eskişehir Milletvekili Can: -"Porsuk Havzası Özel Hüküm Belirleme çalışmaları sayesinde suyumuzun kalitesi artacak ve Kütahyada bulunan sanayi tesislerinin, Porsukta oluşturduğu kirli


ESKİŞEHİR (A.A) - AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, "Porsuk Havzası Özel Hüküm Belirleme çalışmaları sayesinde suyumuzun kalitesi artacak ve Kütahyada bulunan sanayi tesislerinin, Porsukta oluşturduğu kirlilik önlenecek" dedi.
     Can, parti il binasında düzenlenen "Halk Günü" etkinliğinde yaptığı konuşmada, Porsuk Havzası Özel Hüküm Belirleme çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
     "Porsuk Havzasını kurtaracağız demiştik ve bununla ilgili çalışmalar yaptık" diyen Can, Kütahyada bulunan sanayi tesislerinin Porsuk Çayında oluşturduğu kirliliğin önleneceğini kaydetti.
     Kütahyadan birinci kalite olarak çıkan suyun Eskişehire gelene kadar 3üncü kaliteye düştüğüne dikkati çeken Can, şöyle konuştu:
     "Porsuk Havzası Özel Hüküm Belirleme çalışmaları sayesinde suyumuzun kalitesi artacak ve Kütahyada bulunan sanayi tesislerinin, Porsukta oluşturduğu kirlilik önlenecek. Kütahya sanayisi tarafından 20 ay içerisinde atık su tesisleri yapılmasına dair hükümler geldi. Sanayi kuruluşlarının direkt Porsuk Çayına deşarjları engellendi ve Porsuk çevresine 2 bin metreye kadar herhangi bir tesis kurulmaması kararı alındı. Kütahya Belediyesi atık su tesislerinin de, 2013 yılının sonuna kadar mutlak suretle yenilenmesi gerekiyor. Kütahya sanayisi de konuyla ilgili çıkarılan kanun çerçevesinde yapması gerekeni yapacak."
     Gazetecilerin Eskişehir Stadyumu ile ilgili sorularını da yanıtlayan Can, stat ihalesinin verilmesinde herhangi bir sıkıntı olmadığını söyleyerek, çalışmaların belirlenen tarihte bitirileceğini vurguladı.
    
     Muhabir: Hicret Özkan - Betül Şahin
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber AK Parti Halk Günü etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER