AK Parti Afyonkarahisar İl Danışma Meclisi

AK Parti Afyonkarahisar İl Danışma Meclisi -Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: -Dikkat edin senaryo aynı, aktörler değişiyor. Sahnelerdeki fonları değiştiriyorlar, aynı şekilde Türkiyenin bölünmesiyle alakalı her fırsatta yo


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Pariste 3 kişi vuruluyor, Acaba Türkiyeden mi, siyasi iktidardan mı kaynaklandı- diyorlar. Öyle bedava iş yok. Türkiye, bu kazanımlarından hiçbir zaman fedakarlık yapamaz, ödün, taviz veremez dedi.
     Yıldız, partisinin Afyonkarahisar İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, AK Partinin siyasi istikrar ve Türkiyenin siyasi istikrarı anlamına geldiğini dile getirdi. Taner Yıldız, bu nedenle AK Partinin kendini korumasının yalnızca parti meselesi değil, Türkiyenin geleceğiyle ilgili bir konu olduğunu söyledi.
    
     -Gömü mü bulduk- Hayır-
    
     Parti teşkilatından, çalışmalarını küçümsememelerini isteyen Yıldız, 2002de hükümetin önüne kendilerinin hazırlamadığı, ama onaylamak zorunda kaldıkları bir bütçenin konulduğunu ifade eden Taner, O dönem, ülkemizden toplanan vergilerin faizi karşılama oranı yüzde 102,5di. Buna can dayanır mı- Ne oldu da Türkiye bugünkü hale geldi, Gayri Safi Yurtiçi Hasılasını (GSYİH) 3 katına, ihracatını 152 milyar dolarlara çıkarabildi- Biz insan kaynağını, Recep Tayyip Erdoğanı ve sizleri bulduk. Türkiyenin gelişmesi bununla oldu. Çarpma bölmeyle geldiğiniz sonuç bugünkü Türkiyeyi vermiyor. Gömü mü bulduk- Hayır. Allahın yardımıyla, bir adım atarsanız, misliyle beraber Türkiye ancak bu hale gelebilir diye konuştu.
    
     -AK Parti hükümetini iş başında görmek ister misiniz- anketi-
    
     Rakamların, bugünkü Türkiyenin ileride daha güzel bir ülke olacağını teyit ettiğini, bugüne kadar yapılanların gerekli çalışmalar olduğunu, ama yeterli gelmediğini dile getiren Yıldız, şöyle konuştu:
     (AK Parti hükümetini iş başında görmek ister misiniz- Hangi gerekçeyle görmek istersiniz) içerikli bir anket düzenlendi. Katılanlardan yüzde 53-54ü Oy veririm dedi. Yüzde 21-22si AK Parti hükümetinin iktidarda kalmasını istedi. Hatta, Benim siyasi tarihim, bulunduğum kültür AK Partiye oy vermemi gerektirmiyor. Bu ülkenin başında kalmasını istiyorum. Benim oy verdiğim parti sizler kadar bu ülkeyi iyi yönetemez diyenler var. Toplamda bu oran yüzde 73-74leri buluyor. Bu çok önemli bir rakamdır. Daha çok doğru yapmaya borçlu olduğumuzu gösterir. Yaptıklarımızla şımarmayacağız, karşımızda sürekli daha fazlasını, güzelini hak eden vatandaşlarımız var.
     Kamuda daha önceleri sürekli para isteme alışkanlığının bulunduğunu, bunun artık değiştiğine işaret eden Yıldız, jeotermal örneğini vererek, Afyonkarahisar adına ihale edilen kuyuların bedelin yarısının ile aktarıldığını ya da Özel İdarenin farklı ortaklıklarla bunları işletebildiğini bildirdi.
     Bakan Yıldız, Para isteyen değil, para üreten bir duruma gelindiğini belirterek, Afyonkarahisardaki doğal gaz dağıtım şirketi AFJETin de buna en güzel örneği olduğunu, jeotermal kaynaklarla ilgili kuyuların geçen yılki ihalesinden 452 milyon lira gelir elde edildiğini anlattı.
     Yatırımları özel sektör eliyle gerçekleştirdiklerini, enerji sektörü olarak uluslararası sermayeyi Türkiyeye çektiklerini, her yıl 7-8 milyar liralık kaynak ürettiklerini kaydeden Yıldız, genel bütçeden pay almadıklarını, bu payın eğitim, adalet, sağlık, emniyet gibi sosyal projelerde kullanıldığını vurguladı.
    
     -Enerji sektörünün büyüme hızı, Türkiyenin büyüme hızından fazla-
    
     Taner Yıldız, Türkiyenin büyüme hızının dünyadaki ülkelerden fazla, enerji sektörünün büyüme hızının ise Türkiyenin büyüme hızından önde olduğunu söyledi.
     Türkiye ekonomisi 2012de yüzde 3.2 oranında büyürken, enerjideki kurulu gücün yüzde 8.1 oranında arttığına işaret eden Yıldız, daha fazla üretimin, rekabet ortamını oluşturacağını söyledi.
    
     -Sayaçların değiştirilmesi konusu-
    
     Bakan Yıldız, konuşmasında sayaçların değiştirilmesi konusuna da değinerek, şunları kaydetti:
     Sayaçlar 10 yaşını doldurunca yaklaşık yüzde 1,5 oranında eksik yazıyor. Sayaçların yenilenmesi demek, Türkiyenin aslında kayıplarını azaltmak anlamına geliyor. Sizin daha fazla para ödeyeceğiniz anlamına gelmiyor, kayıplarımızı azaltmamız anlamına geliyor. Kamu bu yükü kendi üzerine alması gerekiyor. Sayaç değişimleriyle ilgili bazı abonelerin şikayetlerini de biliyorum. Yaklaşık 32-33 milyon abonemiz var. 8 milyonu sayaçlarını yenilemiş durumda, 24 milyon abonenin 5 yılda sayaçlarını yenileceğiz. Kamudaki yatırım kalemleriyle bunu yapacağız. 1 Ocak 2014den itibaren buna başlayacağız.
    
     -Her yıl 15 milyar lira civarında tasarruf edebiliriz-
    
     Türkiyenin doğal gaz ve petrolü dışarıdan aldığına dikkati çeken Yıldız, enerji verimliliği ve tasarrufuyla ilgili hassasiyetin çocuklardan, yaşlılara kadar her kesimde artırması gerektiğini bildirdi.
     Taner Yıldız, özellikle kadınlara evlerdeki elektrik tüketimiyle ilgili önemli görevler düştüğünü belirterek, Küçük adımlarla, Türkiye için büyük bir adım atabiliriz. Her yıl yapabileceğimiz 15 milyar liralık tasarruf var. Bunu hesap ettik, rakamlarla ortaya koyduk. Altıncı enerji kaynağı olarak geçen tasarruf ve verimliliği, mutlaka uygulamamız gerekiyor. Bizim yetişme tarzımızda, gelenek ve göreneklerimizde israf etmek yok, israf haram. 2023 yılına kadar her yıl 15 milyar lira civarında tasarruf edebiliriz. Bu, her yıl 2 büyük baraj yapmak demek, bunun parasını kendimiz çıkarabiliyoruz diye konuştu.
    
     -Dikkat edin senaryo aynı, aktörler değişiyor-
    
     Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiyenin gelişen ekonomisiyle, sürdürülebilir siyasi istikrarıyla, yalnız kendi ülkesinde değil, bölgesinde de bir teminat unsuru olacağını ifade etti.
     Türkiyenin her gelişiminde başına bazı programlı sıkıntılar geliyor diyen Yıldız, şunları kaydetti:
     Türk-Kürt, Alevi-Sünni, Çerkez-Laz diye ayırmak istediler. Bir zamanlar da sağcı-solcu, laik-antilaik, irticacı-Cumhuriyetçi diyerek ayrım yapmaya çalıştılar. Bu insanlar biziz, her biri bizim vatandaşımız. Neden bu ayrım noktasını dile getirmeye çalışırız- Yeri geliyor, iki kardeş bile anlaşamıyor, kavga mı etmeliler- Bizler buna çok dikkat etmeliyiz. Dikkat edin senaryo aynı, aktörler değişiyor. Sahnelerdeki fonları değiştiriyorlar, aynı şekilde Türkiyenin bölünmesiyle alakalı her fırsatta yokluyorlar. Türkiye eski Türkiye değil. Pariste 3 kişi vuruluyor, Acaba Türkiyeden mi, siyasi iktidardan mı kaynaklandı- diyorlar. Öyle bedava iş yok. Türkiye, bu kazanımlarından hiçbir zaman fedakarlık yapamaz, ödün, taviz veremez. Eti tırnaktan ayırmaya çalışıyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz. Türk-Kürt, Laz-Çerkez bizim için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduktan sonra hepsi üstündür, her biri hizmet etmeye layıktır.
     Kürt kardeşimizin misafirperverliği olmadan, bir Alevi kardeşimizin dostluğu olmadan, bir Lazın neşesi olmadan, Arapın sabrı olmadan, Türkiyenin Türkiye olamayacağını bilen bir iktidarız. Biz biriz ve hepimiziz. İnşallah bunu kimse ayıramayacak ve birbirimizden koparamayacak. Birbirimize daha çok kenetlenmiş, sadece kendi ülkesinde değil, bölgesinde de artık istikrarın teminatı olmuş bir Türkiye oluşturacağız. Bunu hep beraber yapacağız.
     Ana dilde savunmaya ve hükümlülerin cezaevinde eşleriyle görüşmesine imkan tanıyan kanuna da değinen Bakan Yıldız, bunun önemli bir konu olduğunu, özgürlüklerle alakalı, her insanın fazla yararlanacağı ortamı kontrollü biçimde oluşturmak gerektiğini bildirdi.
     Toplantıya, AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çevik, Afyonkarahisar milletvekilleri Sait Açba ve Halil Ürün ile İl Başkanı Mehmet Zeybek, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve partililer katıldı.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan - Mustafa Güngör / Serdar Yılmaz / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber AK Parti Afyonkarahisar İl Danışma Meclisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER