AK Parti Ahlat İlçe Başkanı Subaşı:

AK Parti Ahlat İlçe Başkanı Subaşı: 2012 yılındaki çalışmalarımız, son derece verimli geçti


BİTLİS (A.A) - AK Parti Ahlat İlçe Başkanı Mesut Subaşı, ilçede 2012 yılında yapılan çalışmaları değerlendirdi.
     Subaşı, gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve geldikleri 1 yıllık dönemde, yeni yönetim kurulu üyeleri ve partinin yetkili organlarıyla yaptıkları çalışmaların son derece verimli geçtiğini söyledi.
     Subaşı, şöyle konuştu:
     Partimizin yönetim ve yürütme kurulları toplantılarını, düzenli olarak yaptık. Üye sayısını bin 160tan, 4 bin 500lere çıkardık. Daha geniş ve rahat bir ortamda çalışmalarımızı yürütebilmek için yeni parti binamıza taşındık. Vatandaşın sorunlarını, ilçe binasında sekretarya oluşturarak, gerek yazılı ve gerekse sözlü olarak aldık. Bu talepleri ilgili birimlere götürerek sonuçlandırmaya çalıştık. Bunun yanı sıra Ahlatta son bir yılda AK Parti iktidarı tarafından çok ciddi yatırımların yapıldı.
     Ahlatın çevre il ve ilçelerle bağlantılarını sağlayan yollarda çok ciddi çalışmalar yapıldığını ve yapılmaya devam edildiğini belirten Subaşı, Ahlat-Adilcevaz arasındaki yolun 50 milyon 750 bin lira maliyetle tamamlandığını kaydetti.
     Subaşı, şunları dile getirdi:
     Ahlat şehir geçişi bitümlü sıcak karışım asfalt işi, 21 milyon 400 bin liraya ihale edilerek, yolun yapımı henüz devam etmekte. Bir takım teknik eksikliklerin olduğunu bilmekte ve takip etmekteyiz. Ahlat-Karahasan- Malazgirt karayolu ihalesi yapıldı. 2013 yılında tamamlanarak sorunsuz bir şekilde hizmete açılacak. Ahlatı ve ponza ocaklarını yakından ilgilendiren alternatif çevre yolu çalışmalarımız devam etmekte. Üst rakamlarla açıklamaya çalıştığımız işlerin yaklaşık toplam maliyeti 100 milyon lira tutarındadır.
     İlçenin kanalizasyon arıtma tesisi işinin, yine hükümet tarafından yatırım programına alınarak, ihalesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapıldığını ve tesisin hizmete açıldığını anımsatan Subaşı, bu işin yaklaşık maliyetinin 2 milyon 500 bin lira olduğunu kaydetti.
     Tunus mahallesinde bulunan TOKİlere ilaveten, dar gelirli aileler için 72 konut, 1 adet cami ve büfe yapımının tamamlandığını söyleyen Subaşı, yeni müze ve karşılama merkezi ile Selçuklu mezarlığı çevre düzenleme işinde sona gelindiğini ifade etti.
     Enerji Bakanlığı, Van Gölü Elektrik A.Ş. tarafından Ahlat çevre yolu aydınlatma tesisi ile elektrik kablolarının yer altına alınması işlerinin devam ettiğini bildiren Subaşı, şunları aktardı:
     Köylerimize içme suyu, kanalizasyon ve yol çalışmaları yapıldı. Köy içi iyileştirme ve çevre düzenleme işleri devam etmekte. Yeni okullar yapılarak, yıllardır derslik sıkıntısı yaşayan ilçemiz, bu sorunu gündeminden çıkarmıştır. Sağlık Bakanlığı, mevcut hastanemize ek bina yaparak, kapasiteyi artırdı. Bu çalışmalar başta Başbakanımız olmak üzere, bakanların ve özellikle AK Parti Bitlis milletvekillerinin özverili çalışmaları sonucunda hayata geçirildi. Hepsine teşekkür ediyor ve minnetlerimizi sunuyoruz.
    
     Muhabir: Selcan Bayar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber AK Parti Ahlat İlçe Başkanı Subaşı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER