AK Parti Ardahan İl Başkanı Baydar:

AK Parti Ardahan İl Başkanı Baydar: -İthal samanın daha ucuza mal olması için çalışma başlattık


ARDAHAN (A.A) - AK Parti Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar, İthal samanın daha ucuza mal olması için çalışma başlattık dedi.
     Baydar, gazetecilere yapığı açıklamada, Macaristandan Ardahana ithal saman geldiğini anımsatarak, ithal samanın daha ucuza mal olması için çalışma başlattıklarını söyledi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ithal edilen samanın 25 kuruşunun karşılanmasının besiciler için yeterli olmadığını belirten Baydar, şunları kaydetti:
     Çiftçimiz bu yıl gerçekten çok zor günler geçirdi. Hem kuraklık, hem de saman fiyatlarındaki artış adeta çiftçinin belini büktü. Üretimin merkezi olan köylü ve çiftçinin hiç olmazsa bu alanda birazda olsa karlı çıkması için bu ithal samanın fiyatının daha da düşmesini istiyoruz. ithal saman şuanda 60 kuruşa mal oluyor. Ama en az 10 kuruş daha düşürmek için çalışma başlattık. İktidar partisi olarak bu konuda kararlıyız. Bu samanı hayvana yedirmesini bilirsen son derece verimli bir samandır. Özellikle nemlendirilerek verilmesi gereken bir samandır.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber AK Parti Ardahan İl Başkanı Baydar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER