AK Parti Balıkesir İl Danışma Meclisi

AK Parti Balıkesir İl Danışma Meclisi Toplantısı (2) -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu: Darbede sanmayın o masum Menderes asıldı. Sanmayın Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu asıldı. Bu milletin iradesini astılar -Millet


BALIKESİR (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Darbede sanmayın o masum Menderes asıldı. Sanmayın Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu asıldı. Bu milletin iradesini astılar dedi.
     Soylu, Gala Aktivite ve Yaşam Merkezinde düzenlenen, partisinin Balıkesir İl Danışma Meclisi Toplantısında, son 10 yıldır Türkiyede çok önemli değişimler yaşandığını söyledi.
     Bu değişimlerin geçmişe bakıldığında daha net anlaşılacağını dile getiren Soylu, şöyle konuştu:
     Türkiye dönem dönem büyük kalkınmalar yaşadı, sıçramalar gerçekleştirdi. Bunların ilki, 1950-1960 döneminde Demokrat Parti döneminde oldu. 1950-60 döneminde hem ekonomik hem de demokratik sıçrama yaşandı. Ardından darbe oldu. Darbede sanmayın o masum Menderes asıldı. Sanmayın Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu asıldı. Bu milletin iradesini astılar. Millete, bir daha bu ülkeyi yönetmeye kalkarsanız, haddinizi aşarsanız idam sehpalarıyla karşı karşıya getiririz dediler. Allaha şükürler olsun ki, bu milletin evlatları, onların inadına, çatlasalar da patlasalar da taş olsalar da 10 yıldan beri bu milletin iradesiyle beraber ülkeyi idare ediyorlar.
     İkinci sıçramanın 1965-70 döneminde olduğunu hatırlatan Soylu, demokratik sıçrama yaşanamadığını, bunda 1961 Anayasasının etkili olduğunu kaydetti.
     Bu dönemde sadece ekonomik sıçrama kaydedildiğini belirten Soylu, İlk kez 2002 ile 2012 yılı arasında, 10 yıl içinde Türkiye, hem büyük bir demokratik sıçrama hem de ekonomik sıçrama gerçekleştirdi. Hayallerimizi zorlayan demokratik sıçrama. 10 bin 600 dolara gelen kişi başına gelir seviyesi. Nerelerden nereye- diye konuştu.
     Soylu, 10 yıllık süreçte bir taraftan ekonomiyi düzelten öte yandan tarihine uzanan, eğitim bütçesini 6,5 kat artıran, diğer taraftan kredisiyle esnafa ulaşan, tarımıyla uğraşan insanına kucak açan bir Türkiyenin oluştuğunu ifade ederek, Türkiyenin bu sıçramayı burada kesmemesi gerektiğini vurguladı.
     Bazılarının 1960da ve 1987-88de ikinci kez sıçramaya izin vermediğini anlatan Soylu, Ama bu kez millet dişli ve inat çıktı. Millet, hadi bakalım birinci 10 yılı iyi geçirdiniz. Altyapıyı hazırladınız. Aslında zihni duvarları açtınız dedi. Eskiden, Türkün Türkten başka dostu yoktur derlerdi. Bugün, onlarca ülkeye pasaportsuz girdiğimiz bir dönemi yaşıyoruz. Bugün katılanlara söylüyorum; hayatınızın en onurlu işini yapıyorsunuz, Menderesinin ruhuna Fatihalar gönderiyorsunuz dedi.
     Soylu, Avrupanın küçüldüğünü, ekonomik sıkıntı içinde olduğunu belirterek, ABDnin ekonomik krizin içinden çıkamadığını, ancak Türkiyenin, ekonomisini geliştiren, siyasal hayatını demokratikleştiren, Güney Amerikadan Çine, Balkanlara kadar dünyanın her yerinde kucaklaşma anlayışını ortaya koymaya çalıştığını söyledi.
     Siyasetin iyilik yapma, iyi insan olma sanatı olduğunu ifade eden Soylu, siyasetin, kendine, kendi makam ve mevkisine çalışmak olmadığını bildirdi.
    
     -Aç tavuk kendini darı ambarında zanneder ya...-
    
     Türkiyenin 21. yüzyıla iki büyük projeyle başladığını belirten Soylu, şöyle devam etti:
     Birisi ki, en önemlisi içerde yenileşme. Milli Güvenlik Kurulunda, Yüksek Askeri Şurada artık sivil bir akıl yönetiyor Türkiyeyi. Bilişim dünyasından 1 milyon bilgisayar çocuklarımızla birlikte olacak. 1,4 milyar lira çok anlamlı şekilde Fatih Projesine ayrıldı. Zihniyet dönüşümü içindeyiz. Anayasanın değişmesiyle insana dokunan yönetim anlayışla, bütün kurumlarımız değişiyor. Yenileşme eğitimde devam edecek. İnsanı kendi merkezine alan, her şeyi insan için yapan, etki alanını genişleten bir Türkiye. Onun için sıfır sorun politikası. Onun için Orta Asyada, Güney Amerikada varız. ABDden Çine kadar etki alanımızı genişleteceğiz.
     Soylu, bir gazetede yayınlanan ankete de değinerek, Aç tavuk kendini darı ambarında zanneder ya, CHPyi yüzde 29lara MHPyi yüzde 19lara 20lere çıkarmış da çıkarmış. Bu ülkede yaklaşık 10 yıldan beri, neredeyse iki üç yılda bir bu millet, kendi anketini yapıyor. Yüzde 34lerden yüzde 50lere çıkardı. Her seçimde arttı. Halen ufak tefek ayak oyunlarıyla milletin kafasını karıştırmaya çalışanlara, iki yılda bir ders veriyor, anketin esasını, babasını, sandıkta gösteriyor bunlar akıllanmadı dedi.
     Konuşmaların ardından, AK Partiye katılan yaklaşık bin 500 kişiden 300üne rozet takıldı. Balıkesirdeki iki DP ve bir CHPli belde belediye başkanı AK Partili oldu.
     Toplantıya, Bursa Milletvekili ve Balıkesir İl Koordinatörü İsmet Su ile Balıkesir milletvekilleri ve partililer katıldı.
     (Bitti)
    
     Muhabir: Zafer Akpınar / Ramazan Demir / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber AK Parti Balıkesir İl Danışma Meclisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER