AK Parti Bartın Milletvekili Tunç:

AK Parti Bartın Milletvekili Tunç: -İktidarlarımız döneminde eğitim şehri olma yolunda hızla yol aldık


BARTIN (A.A) - AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, iktidarları dönemindeki yatırımlarla Bartının eğitim şehri olma yolunda hızla yol aldığını bildirdi.
     Tunç, yaptığı yazılı açıklamada, 2008de kurulan Bartın Üniversitesinin kısa süre içerisinde 7 fakülte, 1 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokul, 3 enstitü ve 8 bin öğrencisiyle büyük bir gelişme gösterdiğini belirtti.
     Üniversitenin bin 200 dönümlük yeni yerleşkesinde fakülte, laboratuvar, sosyal tesisler ve cami inşaatına başladıklarını hatırlatarak, bin kişilik yüksek öğrenim öğrenci yurdu için 50 dönümlük arsayı Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (YURTKUR) tahsis ettiklerini ifade etti.
     Tunç, şunları kaydetti:
     Özel sektöre de öğrenci yurdu yapmaları için bedelsiz arsa tahsisi gerçekleştirdik. Fen lisesi yurt inşaatını 2 milyon lira harcama yaparak tamamladık. 250 kişilik orta öğrenim kız öğrenci yurdu ile 250 kişilik kız meslek lisesi öğrenci yurdu inşaatlarını tamamladık. İktidarımızda Bartına 18 adet yeni okul kazandırdık, 11 yeni okulu da yatırım programına aldık. İktidarımız döneminde üniversite başta olmak üzere ilk ve ortaöğretimdeki yatırımlarla Bartının eğitim şehri olma yolunda hızla yol aldı. Önceki yıl üniversite sınavlarında Türkiye birincisi olan Bartındaki eğitim kalitesini artırmaya devam edeceğiz. Bu birincilikleri kalıcı hale getireceğiz
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber AK Parti Bartın Milletvekili Tunç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER