AK Parti Batman Kadın Kolları Başkanı

AK Parti Batman Kadın Kolları Başkanı Gündüz, Kadına şiddet insan hakları ihlallerinden biridir


BATMAN (A.A) - AK Parti Batman Kadın Kolları Başkanı Şaziye Gündüz, kadına şiddetin insan hakları ihlallerinden biri olduğunu bildirdi.
     Gündüz, 25 Kasım Dünya Kadına Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, kadınların ailede, sokakta, okulda ve iş hayatında fiziksel, ekonomik, psikolojik ve cinsel şiddete maruz kaldığını, bunların kız çocuklarının okuyamaması, kadınların toplumsal hayata etkin katılamamaları ve istenmeyen evlilikler gibi birçok olumsuz sonuç doğurduğunu belirtti.
     İslam dininin kadına çok büyük önem verdiğini kaydeden Gündüz, açıklamasında şunlara yer verdi:
     Sosyal hayatımızın, ekonomimizin ve demokrasimizin daha nitelikli olmasının en temel yapı taşı kadındır. AK Parti hükümeti, kadınların sosyal ve iş hayatı ile siyasette daha görünür ve daha güçlü olarak var olması temelinde yaptığı çalışmalarını sürdürüyor. AK Parti güçlü aile için güçlü Türkiye için kadının ailede ve toplumda hak ettiği yere taşınması gerektiğinin bilincinde olan bir partidir. Çünkü ilerlemenin, demokratikleşmenin önündeki en büyük engellerden biri kadına karşı şiddettir. Kadına şiddet insan hakları ihlallerinden biridir.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Nurten Aslan
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber AK Parti Batman Kadın Kolları Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER