24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Muradiyede Öğretmenler Günü nedeniyle gece düzenlendi


VAN (A.A) - Muradiye ilçesinde Öğretmenler Günü nedeniyle gece düzenlendi.
     Muradiye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Salonunda düzenlenen program, Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Programda konuşan İlçe Kaymakamı Erol Tanrıkulu, bütün öğretmenlerin bu güzel ve özel gününü kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını söyledi.
     Tanrıkulu, şöyle konuştu:
     Aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller sayesinde istenilen hedefe ulaşılacaktır. Ülkemizde Öğretmenler Gününü sadece 24 Kasım günlerinde değil, her zaman hatırlamalı ve her konuda devlet olarak öğretmenlerimizin yanında olmalıyız. Depremde hayatını kaybeden öğretmenlere bir kez daha Allahtan rahmet, ailelerine sabırlar diliyoruz. Bu geceyi düzenleyen tüm öğretmenleri tebrik ediyor, Öğretmenler Gününü kutluyorum.
     Öğretmen Sinem Bağcı ise, öğretmenlerin milli birlik ve beraberliğin teminatı olduğunu söyledi.
     Bağcı, Deprem sonrasında, çocukların eğitiminin aksamaması için çaba harcayan, bu kutsal görevi sadece modern binalarda değil, çadırlarda, konteynerlerde, ağır şartlarda yaparak dünyaya örnek olan, eğitim ve öğretimin durmaması konusunda güçlü bir iradeyle eğitime devam eden öğretmen ve idarecilere, canı gönülden teşekkür ederiz dedi.
     Daha sonra stajyer öğretmenlerin yemin töreni yapıldı. Müzik dinletisi ve halk oyunları gösterilerinin ardından bazı öğretmenlere plaketler verildi.
     Yumaklı Köyü İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen geceye, Kaymakamı Tanrıkulu, Garnizon Komutanı Binbaşı Tarık Hekimoğlu, Şube Başkanı Binbaşı Ferhat Çoban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşit Kütükçüoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Yitikcan, kurum amirleri ve öğretmenler katıldı.
    
     Muhabir: Seracettin Seçkin
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER