AK Parti Bursa İl Başkanı Yalçın:

AK Parti Bursa İl Başkanı Yalçın: -"Türkiye, büyük bir handikaptan kurtulmak üzere"


BURSA (A.A) - AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, "Türkiye, büyük bir handikaptan kurtulmak üzere" dedi.
     Yalçın, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde, Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen organizasyonda, Türkiyede son günlerde önemli gelişmeler yaşandığını söyledi.
     Ülkenin son 10 yılda gelirini 3 kat artırdığını belirten Yalçın, "Türkiye, bunu yaparken de disiplinli bir şekilde hesabını tutabilmiş bir ülke. Yani devletin bütçesi de artık dengede. Devletin imkanları vatandaş için kullanılır oldu. Devletin bankaları birileri tarafından artık soyulmuyor. Devlet, vatandaş için var olan bir devlet" diye konuştu.
     Çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yalçın, şunları kaydetti:
     "Türkiye, ilerlemesi sayesinde yeni bir aşamayı da gündeme getirdi. 30 yıldır sizlerin vergileriyle oluşan bütçemizden 400 milyar dolara yakın bir rakam dağlara taşlara bomba olarak yağdı. Bu para artık bu cumhuriyetin insanlarının ihtiyacı için kullanılacak. Teröre destek veren ülkeler artık bu desteklerinden vazgeçtiler. Bu pozisyon terör örgütün de bu duruma gelmesini sağladı. Hiçbir pazarlığın içinde değiliz. Türkiye terörü besleyen ülkelere çok ciddi bir tavır geliştirdi. Türkiyenin doğu bölgesi ekonomi, hayvancılık ve tarımla anılacak. Böylece Türkiyenin büyük şehirleri de rahatlayacak. Türkiye, büyük bir handikaptan kurtulmak üzere"
     Yalçın, Hatayın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamalarla ilgili de "Türkiyenin yükselişinden rahatsız olanların bir oyunu. Bu tür olaylar, Türkiyenin yükselişini kesinlikle durdurmayacak" değerlendirmesinde bulundu.
     Konuşmasının ardından Yalçın, atletizmde dereceye giren engelli öğrenci Yunus Musaya çiçek verdi.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber AK Parti Bursa İl Başkanı Yalçın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER