AK Parti Erzurum Milletvekili Çığlık

AK Parti Erzurum Milletvekili Çığlık Kanadaya gidecek


ERZURUM (A.A) - AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, parlamentolararası Birliğin 127. Genel Kuruluna katılmak üzere Kanadaya gideceği bildirildi.
     Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Başkanı da olan Çığlık, yaptığı yazılı açıklamada, 21-26 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan Genel Kurula TBMM heyetiyle katılacağını ifade etti.
     Çığlık, Parlamentolararası Birlikin, bağımsız 157 ülkenin parlamentolarından oluştuğunu, Birleşmiş Milletlere paralel olarak çalışan Parlamentolararası Birlik Genel Kurulunun yılda iki kez toplandığını belirtti.
     Parlamentolararası Birlikin uluslararası gündemde yer alan güncel siyasi ve ekonomik konuları incelediğini ifade eden Çığlık, şunları kaydetti:
     127. Genel Kurul toplantısında Küresel Dünyada Vatandaşlık, Kimlik Dil ve Kültürel Çeşitlilik konusu ana gündem maddesidir. Genel Kurulda yapacağım konuşmada son dönemde artan İslamafobi konusu ve bu bağlamda tüm din ve kutsal değerlere yapılan saygısızlıkların kabul edilemez olduğu, bu konuda tüm toplumların birlikte hareket etmesi gerektiği vurgulanacak.
     Genel Kurulda cinsiyete duyarlı parlamentolar, koruma sorumluluğunun dayatılması, günümüz küresel ekonomisinde gençlere fırsat yaratılması, nükleer silahsızlanmanın sağlanmasında yeni araçlar, enerji güvenliği, sürdürülebilir kalkınma için adil ticaret ve yenilikçi finansman mekanizmaları ve parlamenter dokunulmazlığı konularında paneller düzenlenecektir.
    
     Muhabir: Zehra Melak Çat
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber AK Parti Erzurum Milletvekili Çığlık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER