AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur: -Çanakkale-Balıkesir arasındaki 139 kilometrelik otoyolun proje ihalesi yapıldı. Bu yolun devamında Avrupadan gelen her türlü araç Türkiyenin her noktasına gidebilecek (Fotoğraflı-Gö


BALIKESİR (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, Çanakkale-Balıkesir arasındaki 139 kilometrelik otoyolun proje ihalesi yapıldı. Bu yolun devamında Avrupadan gelen her türlü araç Türkiyenin her noktasına gidebilecek dedi.
     Uğur, AK Parti Balıkesir İl Başkanlığındaki basın açıklamasında, kente yapılan hizmetlere ilişkin bilgiler verdi.
     Balıkesirin her geçen gün büyüdüğünü belirten Uğur, Üniversitesi, OSBsi, küçük sanayi bölgesi ile büyüyor. Yapılan yatırımlarla, yolları, sağlık kuruluşları ve eğitim kuruluşlarıyla ilimiz bir cazibe merkezi haline gelmiş. Yoksa iş, aş olmazsa insanlar buraya gelmez. Bizler de bunu her zaman destekliyoruz diye konuştu.
     Balıkesirin otobanların kavşağında olduğunu vurgulayan Uğur, şöyle devam etti:
     Çanakkale-Balıkesir arasındaki 139 kilometrelik otoyolun proje ihalesi yapıldı. Bu yolun devamında Avrupadan gelen her türlü araç Türkiyenin her noktasına gidebilecek. 377 kilometrelik İstanbul-İzmir otobanı güzergahında Balıkesire kavşak verilecek. Ayrıca Susurluk bölünmüş yolu yapılacak.
     Balıkesirin 50 yıl sonrasını düşünmek zorunda olduklarını dile getiren Uğur, şunları kaydetti:
     Balıkesirin gelişmesi lazım. İlimizin 2023 ve 2071 yılına hazır olması lazım. Bunun için büyük düşünmek gerekiyor. Balıkesirin etrafı, çevre yollarıyla kuşatılmış hale gelecek. Büyük düşünüyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz gelecekte sıkıntı çekmesin. Balıkesir, kara yollarının kavşağında önemli bir metropol haline gelecek. Balıkesir, termal merkezi haline gelebilir. Edremite hava alanı yapılıyor. Balıkesir merkeze de terminal yapılması için çalışmalar devam ediyor. Hem dış hem de iç turizme hitap eden bir Balıkesir olacak. İnsanlar neden gelip buraya yatırım yapmasın- İnşallah önümüzdeki 10 yıl içerisinde otoyollar ve diğer bölünmüş yollarla Balıkesir bir cazibe merkezi haline gelecek.
     İhale aşamasına gelen şehir hastanesinin durumunun kamuoyunda çok merak edildiğini dile getiren Uğur, 220 bin metrekarelik bir hastane... Projeler hazırlandı. Ancak binanın yapılacağı alanda Balıkesirin en fazla suyu var. Burada yapılan sondajda 2 metrede su çıktı. Bununla ilgi çalışmalar yapıldı. Konuyu yakından takip ediyorum. Sözümüz var, bunu yerine getireceğiz. Allaha şükür şimdiye kadar ne vaat ettiysek yerine getirdik. Şu anda proje tamamlandı ve ihaleye gönderildi ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı - Ramazan Demir / Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER