AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Çimen,

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Çimen, Taştanı ziyaret etti


GÜMÜŞHANE (A.A) - AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane-Bayburt Bölge Baro Başkanı İsmail Taştanı ziyaret etti.
     Çimen, beraberindeki Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Fatih Özer, İl Kadın Kolları Başkanı Şükriye Karabulut Orhan, İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Demir ve partililerle Taştanı makamında ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu.
     Danıştayın başörtüsü konusunda verdiği kararın tüm ülkede olduğu gibi Gümüşhanedeki başı örtülü avukatlar ile milletin vicdanında yankı bulduğunu belirten Çimen, şunları söyledi:
     Başörtülü kadın avukatlarımıza reva görülen ve onları peruk takmak gibi hepimizin vicdanlarını sızlatan çağ dışı bir uygulamaya dur denilmesi, yeni bir dönemin başladığının da habercisidir. Biz AK Parti olarak, başörtüsünün temel bir insani özgürlük olduğunu, din ve vicdan hürriyeti kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini her zeminde ifade ederek, meşru olmayan bu yasağa hep karşı durduk dedi.
     Taştan, ziyaretten memnun kaldığını ifade ederek, Danıştayın kararı avukatlık mesleğini yürüten kadın avukatlarımız açısından bir büyük hak ihlalinin sonu oldu dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Çimen, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER