AK Parti İl Başkanı Köse:

AK Parti İl Başkanı Köse: -Memurun ve sendikanın işi siyaset değildir. Eğer o sendika başkanının siyaset yapma arzusu varsa memur kimliğini bırakıp görüş olarak desteklediği partinin saflarında siyaset yapmalıdır


ANTALYA (A.A) - AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Memurun ve sendikanın işi siyaset değildir. Eğer o sendika başkanının siyaset yapma arzusu varsa memur kimliğini bırakıp görüş olarak desteklediği partinin saflarında siyaset yapmalıdır dedi.
     Köse, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların 2Bye ilişkin yasal düzenlemeyi memnuniyetle karşıladığını, kendilerine gelen şikayetlerin bazı bölgelerde rayiç bedellerin yüksek olmasıyla ilgili olduğunu, rayiç bedel tespitinin Defterdarlığın memurlarından oluşan bir komisyon tarafından gerçekleştirildiğini, gelen şikayetler üzerine de tepkilerin Defterdarlığa ve Milli Emlak Genel Müdürlüğüne iletildiğini belirtti.
     Bazı bölgelerde 2B rayiç bedel fiyatlarının yüksek oluşu ve fiyat tespitinin Defterdarlık memurları tarafından yapıldığını belirten açıklamaları nedeniyle bir memur sendikası başkanı tarafından eleştirildiğini kaydeden Köse, şöyle devam etti:
     Memurun ve sendikanın işi siyaset değildir. Eğer o sendika başkanının siyaset yapma arzusu varsa memur kimliğini bırakıp görüş olarak desteklediği partinin saflarında siyaset yapmalıdır. Bizden önce hiçbir iktidarın teşebbüste dahi bulunmadığı 2Bnin çözümü için AK Parti hükümeti irade ortaya koydu. Adaletli bir şekilde 2B sorununu çözerek ülke gündeminden çıkarma gayreti içindeyiz. Yasa çalışmaları sırasında muhalefet partilerinin Meclisteki engellemeleri, yasayla ilgili asılsız ve yanlış bilgilerle vatandaşın kafasını karıştırmaya yönelik söylemlerine rağmen devlet ile millet arasında sosyal barışın sağlanması amacıyla 2B Yasasını çıkardık. Ancak 2010 yılında başlayan ve 2012 yılına kadar devam eden rayiç bedel fiyatlarının bazı bölgelerimizde yüksek olması nedeniyle vatandaşlarımızdan şikayetler aldık. Milletvekillerimiz ile vatandaşımızdan gelen bu şikayet ve serzenişleri kurum yetkilileri ve Bakanlığımıza iletip, rayiç bedel yüksekliği dolayısıyla vatandaşımızın mağduriyetinin giderilmesi yönünde yoğun bir çaba sarf ettik.
     Rayici tespit eden de yeniden değerlendirip düzenleyenlerin de devletin resmi görevlileri, memurları olduğunu kaydeden Köse, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Bu işi yapma yetkisi ne siyasetçinin, ne Bakanın, ne de Başbakanındır. Fiyatları bilen sadece tespiti yapan memurlardır. Ne siyasetçi ne milletvekili ne de komisyon üyeleri fiyatları bilir. Konuyla ilgili tarafımdan yapılan açıklamalarda kanunlar ve hakkaniyet ölçüsünde görevini yerine getiren memurlarla ilgili hiçbir eleştiride bulunulmamıştır. Tarafımca söylenenler mevcut durumun tespiti ve ifade edilmesidir. Şahsım, partimizin milletvekilleri ve üst düzey yöneticileri hakkında asılsız ithamlarda bulunan, devlet memurları ile siyasetçiyi karşı karşıya getirme gayreti içinde olan memur sendikası başkanı ile daha önce vatandaş ile hükümeti, şimdi de hükümet ile memuru karşı karşıya getirerek, siyasi rant sağlama sevdasında olan muhalefet partisi temsilcilerinin bu çabaları beyhudedir. O sendika başkanı, eğer siyaset yapma arzusu içindeyse siyaset yapılan yer siyasi partilerdir. Memur kimliğini bırakıp, benimsediği siyasi görüş çatısı altında siyasetçi kimliğiyle siyasetini yapabilir. Memurun ve sendikanın işi siyaset olmadığı gibi, aba altından sopa gösterip siyasetçilere yönelik, şantaj ve tehditvari söylemlerde bulunmak hiç değildir.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AK Parti İl Başkanı Köse: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER