AK Parti İl Başkanı Tüfenkci, OÇEMi

AK Parti İl Başkanı Tüfenkci, OÇEMi ziyaret etti


MALATYA (A.A) - AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci, Otistik Çocuklar Eğitim Merkezini (OÇEM) ziyaret etti.
     AK Parti İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Tüfenkci, beraberinde İl Başkan Yardımcısı Nadir Çalık, Yeşilyurt İlçe Başkanı Fikret Çolakla Otistik Çocuklar Eğitim Merkezini ziyaret etti.
     Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının başlattığı Otizm Eylem Planını hatırlatarak, parti olarak her alanda değişim ve dönüşümün sembolü olduklarını belirtti.
     Bakanlığın otizmli bireylerin erken yaşta tıbbi tanılamalarının yapılması ve izleme programlarının geliştirilmesi, otizm tanısı almış çocuğu olan ailelerin otizm konusunda bilinçlendirilmesi, eğitilmesi ve yönlendirilmesiyle gerekli sosyal desteğin sağlanması, otizmli bireylerin eğitimsel değerlendirilmeleri, sınav düzenlemeleriyle eğitim ihtiyaçlarının karşılanması, otizmli bireylerin istihdamlarının sağlanması ve çalışma hayatıyla ilgili düzenlemelerin yapılması, otizmli bireylerin eğitimlerinde insan kaynaklarının geliştirilmesi ve erişebilirliğin sağlanması gibi önemli kararlar alındığını vurgulayan Tüfenkci, otizmli çocuğa sahip bireyin erken mesai bitimi ve erken emekliliği gibi adımların da önemli olduğunu kaydetti.
     AK Parti olarak hiçbir iktidarın, siyasi partinin dokunmadığı, el atmadığı ama toplumun önemli ve zaruri ihtiyaçları olan konulara el attıklarını belirten Tüfenkci, daha huzurlu, daha gelişmiş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşmış bir toplum yaratma noktasında eksiklikleri bir bir gidermeye devam ettiklerini ifade etti.
     OÇEMin yapılmasının kendilerini mutlu ettiğini vurgulayan Tüfenkci, ancak buranın bölgenin ihtiyaçlarına cevap verecek kapasitede olmasını arzuladıklarını, projenin tekrar revize edilmesi için bakanlık nezdinde gerekli girişimlerde bulunacaklarını bildirdi. Tüfenkci, yapılacak modern bir okulla eğitim görecek öğrencilerin hem şahsi gelişimlerini hem de eğitim gelişimlerini kazanarak hayata yetişmelerinin sağlanabileceğini vurguladı.
     Otistik Çocukları Eğitim Merkezi Müdürü Aziz Mavuş da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, otistik çocukları unutmadıkları için Tüfenkciye teşekkür etti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber AK Parti İl Başkanı Tüfenkci, OÇEMi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER