AK Parti İslahiye İlçe Başkanı Erdoğan:

AK Parti İslahiye İlçe Başkanı Erdoğan: "Yeni okullar kısa süre içinde hizmete girecek"


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti İslahiye İlçe Başkanı İbrahim Erdoğan, ilçede yapımı süren yeni okulların kısa sürede hizmete gireceğini söyledi.
     Erdoğan, parti binasında düzenleniği basın toplantısında, ilçenin tüm sorunlarına çözüm üretmek için çalıştıklarını belirtti.
     İlçede yapımı planlanan projeler ile devam eden projeler hakkında bilgiler veren Erdoğan, Kılavuzlu Barajının ön yeterlilik projelerinin tamamlandığını, Yedi Göl projesinin devam ettiğini kaydetti.
     İlçede bir fakülte kampüsü ile 400 kişilik yurt inşaatının yakında başlayacağını ifade eden Erdoğan, şunları bildirdi:
     "Eğitimde ataklarımız devam ediyor. Yeni okullar kısa süre içinde hizmete girecek. Şu anda 24 derslikli İslahiye Anadolu Lisesi, 16 derslikli Fevzipaşa Lisesi inşaatları bitmek üzere. Cevdetpaşa Mahallesinde 24 derslikli, 100 kişilik pansiyonu ve 5 derslikli Anaokulu bulunan Kız Meslek Lisesi inşaatı bitmek üzere. 24 Derslikli Anadolu Öğretmen Lisesi, 200 kişilik pansiyon ve Kapalı Spor Salonu, İmam Hatip Lisesi ve yeni Teknik Lise 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde hizmet verecek."
     Sağlık Meslek Lisesi yapımının plan aşamasında olduğunu bildiren Erdoğan, 2014 yılında LYS, YGS ve Açıköğretim Fakültesi sınavlarının ilçede de yapılacağını bildirdi.
     Karayollarınca yapımı süren 24 kilometrelik yol inşaatının devam ettiğini belirten Erdoğan, şu bilgileri verdi:
     "TOKİ tarafından Hanağzı Köyünde yapımı sürdürülen 352 konutun inşaatı devam ediyor. Fevzipaşa Beldesindeki TOKİ tarafından yapılacak olan 368 konutun 168inin ihalesi yapıldı. Bal Ormanı projesi hayata geçirildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü yeni binası, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü binası inşaatı ile Tapu Kadastro binası inşaatına yakında başlanacak. Bin 150 dönümlük arazide tarıma dayalı organize sanayi bölgesi için hazırlıklarda son aşamaya gelindi. 300 iş yerinin yer alacağı Doğu Küçük Sanayi Sitesinin inşaatına yakında başlayacak."
    
     Muhabir: Zekeriye Şimşek
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber AK Parti İslahiye İlçe Başkanı Erdoğan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER