AK Parti İstanbul Milletvekili Saral:

AK Parti İstanbul Milletvekili Saral: -Kürt sorunu ayrı, terör olayı ayrı, bunu kalın bir çizgiyle ayırıyoruz


TEKİRDAĞ (A.A) - AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Kürt sorunu ayrı, terör olayı ayrı, bunu kalın bir çizgiyle ayırıyoruz dedi.
     Saral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP Milletvekili Hüseyin Aygünün, Tunceli insanını ve milletin iradesini temsil eden biri olarak kaçırılmasının hoş olmadığını belirtti.
     Hüseyin Aygünün, mecliste de önemli çıkışlarının olduğunu anlatan Saral, Aygünün meclis genel kurulunda yaptığı cesur çıkışlarını biliyoruz. Özellikle terör örgütünün silahı bırakmasını ve BDPnin Kürt halkının iradesini temsil etmesi gerektiğini söylüyordu. Dersim olaylarıyla ilgili bir çıkış yapmıştı diye konuştu.
     Saral, Hüseyin Aygünün kaçırılması olayında terör örgütünün bir mesaj vermeye çalıştığını, fakat bunu gelen tepkiler nedeniyle başaramadığını savundu.
     Mecliste birliktelik oluşturularak terör örgütüne gerekli yanıtın verilmesi gerektiğini vurgulayan Saral, şunları kaydetti:
     Askeri ve operasyonel çalışmaların yanındaki süreçte terör sorununun bitmesi için birlikte el ele vererek çalışmalıyız. Bu iş siyaset üstü bir iştir. Bu ülke hepimizin ve 30 seneden beri içimiz kan ağlıyor. Bu kaçırılma olayı da çok kötü bir olay. Kürt halkı bizim halkımızdır. Her zaman onu söylüyoruz, biz hep birlikte Türkiyeyiz. Kürt sorunu ayrı, terör örgütü olayı ayrı, bunu kalın çizgiyle ayırıyoruz.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel/ Muhterem Erkul / Hakan Şahin
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber AK Parti İstanbul Milletvekili Saral: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER