AK Parti İzmir İl Kongresi

AK Parti İzmir İl Kongresi -AK Parti İl Başkanı Akay: -İzmirde bize inanan iradeyi mahcup etmemek için çalışacağız


İZMİR (A.A) - AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmirde AK Partiye inanan iradeyi mahcup etmemek için çalışacaklarını söyledi.
     Akay, düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 28 Aralık 2010 tarihinde göreve getirildiğini, 9 Mayısta Erdoğan tarafından yeniden atandığını belirtti.
     AK Parti İzmir İl Kongresinin, 9 Haziranda Halkapınar Spor Salonunda düzenleneceğini bildiren Akay, Atanmış başkanlık görevini, seçilmiş başkan olarak devam ettirmek istiyorum dedi.
     İzmirdeki tüm ilçe başkanlarının kendisini desteklediğini ifade eden Akay, şöyle konuştu:
     İlçe başkanları, il kadın ve gençlik kolları başkanları, il genel meclisi üyeleri, tüm süreçte desteklerini sundu. Takım halinde başarılı çalışmalar yaparak, 2011 seçimlerinde İzmirde yüzde 37 oy oranına ulaştık. İzmirlilerin AK Partiden beklentisi arttı. AK Partinin tüm yönetimi ile İzmirde bize inanan iradeyi mahcup etmemek için çalışacağız. AK Parti olarak İzmirde 277 bin üye sayısına ulaştık. Üye sayısında hedefimiz, 290 bin 400e ulaşmak. Tabanda siyaset yapmayı arzuluyoruz. Listemizde 50 asil adayın yanı sıra 50 yedek adayı da kongre sonrası aktif olarak çalışacak isimlerden oluşturuyoruz.
     Başbakan Erdoğanın, İzmirde AK Parti İzmir İl Kongresinin yanı sıra İzmir Valiliğinin organizasyonuyla 771 tesisin açılış programına katılacağına işaret eden Akay, kongreye yaklaşık 50 bin partilin katılmasının öngörüldüğünü kaydetti.
     AK Parti İstanbul İl Kongresinin geniş katılımla gerçekleştiğini hatırlatan Akay, İstanbula yakın bir kalabalıkla ve İstanbuldan daha coşkuyla kongremizi gerçekleştirerek İzmirin, İstanbuldan farklı olmadığını göstermek istiyoruz dedi.
     Akay, AK Parti İl başkan adayı Abdullah Tekbaşın kendisine yönelik çeşitli iddialarda bulunduğunun hatırlatılması üzerine, diğer adaylarla ilgili konuşmak istemediğini belirterek, Kongrenin demokratik olması için çalışıyoruz. Herkes katılır, oyunu alır, boyunun ölçüsünü alır diye konuştu.
     AK Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan ise ilçe başkanları olarak Akaya destek verdiklerini, Başbakan Erdoğanın desteklerini sunmasından memnuniyet duyduklarını anlattı.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber AK Parti İzmir İl Kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER