AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait:

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait: (Çevre Paklanacak, İzmir Aklanacak) sloganıyla çevrenin temizliğini amaçlayan bir sosyal proje başlattık


İZMİR (A.A) - AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, Çevre Paklanacak, İzmir Aklanacak sloganıyla çevre temizliğini amaçlayan bir sosyal proje başlattıklarını bildirdi.
     Rifat Sait, Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesindeki proje tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, mikrobik ve mevsimsel hastalıkların artmasını önlemek adına çevre sağlığının önemli olduğunu, bu nedenle proje kapsamında antimikrobiyal ürünler dağıtıp, temizlik uygulamaları yapılacağını ifade etti.
     Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesindeki uygulamanın, hastanelerde, çocuk esirgeme kurumunda ve huzurevinde de devam ettirileceğini belirten Sait, bu uygulamaların yapılabilmesi için projeye destek veren Ankara merkezli bir firmanın 1 ton antimikrobiyal ürün bağışında bulunduğunu kaydetti.
     Sait şöyle konuştu:
     (Çevre Paklanacak, İzmir Aklanacak) sloganıyla çevre temizliğini amaçlayan bir sosyal proje başlattık. Bu projeyle mikroplardan arınmış, temiz bir İzmir oluşturmayı hedefliyoruz. Belirlenen yerlerde bulaşıcı hastalıkların önlenmesi ve bulaşıcı hastalık oluşabilecek yerlerin mikroplardan korunması için bu ürünleri uygulayacağız. Kamu sağlığı çok önemli. o nedenle de böyle bir projenin İzmir için yararlı olduğunu düşündük. İzmire sağlıklı bir toplum kazandırmak istiyoruz. Projenin içindeki AK vurgusuyla da bir taşla iki kuş vurmuş oluyoruz. Çünkü bizim işimiz hizmet etmek.
     AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, bir gazetecinin belli bir firmanın ürünlerini projede kullanmak haksız rekabete yol açmayacak mı- sorusu üzerine de Ürün, projeye destek için bize ücretsiz olarak geldi. Biz de ücretsiz olarak dağıtımını ve uygulamasını yapıyoruz. Hiçbir faaliyetimizde ticari bir kaygı yok. Firmanın ismini de hiçbir yerde kullanmıyoruz. Ayrıca bu uygulamanın yapıldığı hiçbir kurum da bu ürünlerden satın almıyor karşılığını verdi.
     Konuşmaların ardından bir gazetecinin fotoğraf makinesi yüzeyinde mikrobiyal değer ölçümü yapılarak, temizlik uygulaması yapıldı.
     Proje tanıtım törenine, Halk Sağlığı İzmir İl Müdürü Doç. Dr. Mustafa Tözün de katıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER