AK Parti Kırşehir Milletvekili Çalışkan:

AK Parti Kırşehir Milletvekili Çalışkan: Kırşehirde turizm çalıştayı düzenlemeyi planlıyoruz


KIRŞEHİR (A.A) - AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Kırşehirde turizm çalıştayı düzenlemeyi planladıklarını söyledi.
     Çalışkan, Milletvekili Muzaffer Aslan ile birlikte basın yayın kuruluşlarının temsilcilerine verdikleri iftar yemeğinde bir yıllık çalışmalarını değerlendirdi.
     Türkiye genelinde Jeotermal Organize Sanayi Bölgesi kurulacak 11 il arasına Kırşehiri de aldırdıklarını anımsatan Çalışkan, gerekli altyapı çalışmalarının ardından yatırımcıların kente gelmesini beklediklerini söyledi.
     Kırşehirde sağlık turizmini geliştirmeyi istediklerini vurgulayan Çalışkan, kente ikinci bir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi kurulmasının planlandığını, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin bu yılın yatırım programına alındığını kaydetti.
     Türkiyeye örnek kentsel dönüşüm projesi yürütüldüğünü belirten Çalışkan, TOKİ ve Kırşehir Belediyesinin 2 bin 762 konutluk projesi bitmek üzere. Bu projede, bölgedeki gecekondu sahiplerinin yüzde 99 kabulünün sağlanması da önemli dedi.
     Çalışkan, Kırşehirin turizm potansiyelini geliştirmek için de çalışma yaptıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
     Kapadokyaya gelen turistlerin Kırşehirin jeotermal kaynakları, tarihi ve turistik yerlerini, Ahi Evranı, Kalehöyük kazılarını görmelerini istiyoruz. Bunun için Kırşehirde turizm çalıştayı düzenlemeyi planlıyoruz. Başta tur operatörleri olmak üzere tüm tarafları bu çalıştaya davet edeceğiz.
     Milletvekili Muzaffer Aslan da genel seçimlerin üzerinden bir yıl geçtiğini, bu sürede Kırşehirin önemli projelerini takip ettiklerini, meclisteki çalışmalardan kalan zamanlarda da Kırşehirde halkla birlikte olduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber AK Parti Kırşehir Milletvekili Çalışkan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER