AK Parti Konya İl Gençlik Kolları

AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı İzi: -Teklif, seçilme yaşını 25ten 18e düşürürken silah altındaki er ve erbaşlar ile askeri öğrencilerin de oy kullanmalarını ön görmektedir.


KONYA (A.A) - AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet İzi, teklifin, seçilme yaşını 25ten 18e düşürdüğünü, silah altındaki er ve erbaşlar ile askeri öğrencilerin de oy kullanmalarını ön gördüğünü bildirdi.
     İzi, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, AK Partinin geçen dönem seçilme yaşını 30dan 25e indirdiğini, 12 Haziran 2011de yapılan genel seçimlerde parlamentoya 30 yaşın altında 2 milletvekili gönderdiklerini ifade etti.
     Türkiyenin yeni vizyonu doğrultusunda seçilme yaşının 25 olmasını yeterli bulmadıklarını bunu 18e indirmek için karar aldıklarını dikkati çeken İzi, şunları kaydetti:
     Bu konuda teklif sunarak muhalefet partileri olan CHP ve MHPden destek vermelerini istedik. Zor olanın seçilmek değil, seçmektir. MHP teklifimize baştan Hayır demişken, CHP olumlu yaklaşacağı sinyalini vermiştir. Fakat ilerleyen süreçte CHPde geri adım atarak seçilme yaşının 18e düşürülmesine sıcak bakmadığını ortaya koymuştur. Buna rağmen ilk imzasını Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğanın attığı ve toplamda 258 milletvekilimizin imzasını taşıyan seçilme yaşını 18e düşürmeyi öngören Anayasa değişiklik teklifi TBMM Başkanlığına sunulmuştur. Teklif, seçilme yaşını 25ten 18e düşürürken silah altındaki er ve erbaşlar ile askeri öğrencilerin de oy kullanmalarını ön görmektedir.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Metin Bolat
<< Önceki Haber AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER