AK Parti Konya Milletvekili Yerlikaya:

AK Parti Konya Milletvekili Yerlikaya: 1 Kasım itibariyle basın kartı taşıyan basın mensuplarının sayısı 14 bin 164 adedi bulmuştu BYEGM, bir anlamda ülkemizin iletişim ve enformasyon hafızası gibi çalışmaktadır


KONYA (A.A) - AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, 1 Kasım 2012 itibariyle basın kartı taşıyan basın mensuplarının sayısının 14 bin 164ü bulduğu bildirdi.
     Yerlikaya, TBMM Genel Kurulunda 2013 Mali Yılı Bütçe Kanunu Tasarısı Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, 1920de kurulan ve 1984 yılında çıkarılan kanun hükmünde kararnameyle bugünkü adını alan Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünün merkez teşkilatı, 17 il müdürlüğü, 39 yurt dışı teşkilatı ile faaliyetlerine devam ettiğini belirtti.
     Kurumda görevli mütercimlerin İngilizce, Fransızca, Almanca, Arapça, Rusça olmak üzere toplam 21 dilde, her gün yaklaşık 350 internet sitesini taradığını, ayrıca bu dillerde yayın yapan televizyon kanallarının haber bültenlerini, Reuters, AFP, AP ajanslarını da 24 saat takip ettiğini ifade eden Yerlikaya, Radyo ve televizyon kayıtları taranmakta, Türkiyeye ilişkin olan haber ve programlar kırpılarak, klip haline getirilmekte ve çevirisi yapılarak devletin en üst makamlarına anında ulaştırılabilmektedir. Ayrıca Türk basınında önemli haber ve yorumlar İngilizce, Fransızca, Almanca ve Rusçaya çevrilmektedir. Ülkemizin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla kurumun internet sayfasına konulmaktadır dedi.
     Genel Müdürlüğün yerel medyayla yurdun değişik bölgelerinde yerel ve bölgesel medya buluşmaları düzenlediğini anlatan Yerlikaya, Genel Müdürlüğün Anadoludaki gazetelere haber kaynağı oluşturmak amacıyla aylık olarak Anadolunun Sesi gazetesi yayımladığını aktardı.
     Genel müdürlüğümüzün diğer bir faaliyet alanının ise Basın Kartı Yönetmeliği uyarınca basın kartları düzenlemesi olduğunu anlatan Yerlikaya, şunları kaydetti:
     Basın mensuplarının ulaşım, iletişim ve benzeri gibi alanlarda mal ve hizmetlerden yararlanırken avantaj sağlamaları amacıyla çeşitli kurumlarla anlaşmalar yapılmaktadır. 1 Kasım 2012 tarihi itibarıyla, basın kartı taşıyan basın mensuplarının sayısı 14 bin 164 adedi bulmuştur. Bunlardan 4 bin 495i sürekli basın kartı, 195i basın şeref kartı, 98i serbest basın kartı, 9 bin 376sı da basın kartı sahibi kimselerdir. Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ayrıca, 1925 yılından beri yayınlanan Türkiye almanak kitabı bu yıl 12 dilde yayınlanmıştır. Kurum, devlet ve Hükümet faaliyetlerinin tanıtılması, kamusal iletişim ve kamu diplomasisi faaliyetleri çerçevesinde de yabancı kamuoyunun ülkemizle ilgili güncel genel konularda doğru ve ilk elden bilgilendirilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. BYEGM, bir anlamda ülkemizin iletişim ve enformasyon hafızası gibi çalışmaktadır. Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünün hizmetleri, ülkemiz adına gerçekten dışa açık bir pencere olduğunu göstermektedir.
     Yerlikaya, kurum bütçesinin 154 milyon 117 bin 500 Türk lirası olduğunu belirterek, bütçenin hayırlı olmasını diledi.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber AK Parti Konya Milletvekili Yerlikaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER