Başkan Akaydın, Antalyalı rehberlerle bir araya

Başkan Akaydın, Antalyalı rehberlerle bir araya geldi -Antalyalı rehberlerle bir araya gelen Akaydın, kette turizme yönelik yapılan yatırım ve çalışmaları anlattı


ANTALYA (A.A) - Antalyalı rehberlerle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, kette turizme yönelik yapılan yatırım ve çalışmaları anlattı.
     Antalya Rehberler Odasında (ARO) düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Akaydın, kentteki caddeleri yeniden düzenlediklerini ve güzelleştirdiklerini belirterek, hizmete açılan dev akvaryumumun ise Kaleiçi ve müzenin ardından üçüncü cazibe merkezi olduğunu söyledi.
     Kentteki müzelerin bir çekim merkezi olduğunu ifade eden Akaydın, Bu amaçla Yat Limanında Oyuncak Müzesi açtık ve ve bununla ilgili övgüler alıyoruz. Yakında bir de soba müzesi açacağız dedi.
     Akaydın, Tophaneden Yat Limanına olan asansör projesindeki mülkiyet sorununu çözdüklerini, yakında bu projenin ihalesini düzenleyeceklerini dile getirdi. Turistlere yönelik dijital ortamda MyAntalya uygulamasını hayata geçirdiklerini, uygulamanın turizme katkı sağladığını anlatan Akaydın, kente yeni gelenler için Antalya ile ilgili tüm bilgilere buradan ulaşılacağını ifade etti.
     Büyükşehir Belediyesinin Antalya Tanıtım AŞnin kurulmasına öncülük ettiğini bildiren Akaydın, Antalyanın uluslararası tanıtımının tek elden, eş güdümle yapılmasını sağlayacak Antalya Tanıtım AŞnin kurulması için büyük uğraş verdik. Antalyanın tanıtımına büyük katkı sağlayacak şirketin yüzde 25 sermayesi Büyükşehir Belediyesine ait. Geçtiğimiz günlerde Nürnbergte düzenlenen fuarda Antalya Tanıtım AŞ tarafından, Antalya tanıtıldı. Antalya standı fuarın en yoğun ilgi gören standı oldu dedi.
     Büyükşehir Belediyesinin turizm için gerekli olan yol, cadde bakımı ve peyzajı, deniz temizliği, hava temizliği, toplu ulaşım, altyapı gibi yatırımları yaparken turizm girdisinden vergi yoluyla bir kuruş gelir elde edemediğini dile getiren Akaydın, Antalyadaki birçok turizm firması vergisini İstanbul gibi büyük kentlere ödediği için Antalya, Maliye Bakanlığından hak ettiği payı alamıyor. Antalya kazanıyor, ama bu İstanbula gidiyor. Bu adaletsizliğin önüne geçmek için kazancın kazanıldığı yerde vergilendirilmesine ilişkin bir kanun çıkarılması gerek diye konuştu.
     Bir rehberin yapılan yatırımlara rağmen Kaleiçinin neden canlanamadığı sorusu üzerine Akaydın, şöyle konuştu:
     Kaleiçinde esnaf disipline olmadığı sürece sıkıntı bitmez. Esnafın Kaleiçini kötü kullanımı ve turiste kötü muamelesi nedeniyle Kaleiçi yıllar içinde değerini yitirdi. Şimdi turist gelmiyor, gelse de kazıklanma korkusuyla alışveriş yapmıyor. Kaleiçi ile ilgili bir yönetmelik yaptık. Bir müdürlük ile koordinasyon merkezi oluşturduk. Ancak esnafın disipline edilmesi çok önemli. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere esnaflar eğitilmelidir. Öte yandan Kaleiçine üniversite öğrencilerinin çekilmesinin canlanmayı sağlayacağını düşünüyorum. Öğrencileri Kaleiçine çekebilirsek, hareket olur, estetik bir görüntü getirir.
     ARO Başkanı Hasan Uysal ise kentte bulunan dev akvaryumun turizmine hareket getirdiğini belirterek, Antalyanın akvaryum gibi daha çok cazibe merkezine ihtiyacı var. Cadde düzenlemeleri, Piyano Festivali, televizyon ödülleri, seyir terası turizm için önemli hizmetleriniz. Özellikle Piyano Festivali dünyaca ünlü sanatçıları kentimize getiriyor. Bu başarılı organizasyon turistleri de çekecektir dedi.
     Toplantıda sonunda Büyükşehir Belediyesi ile AROnun, Oyuncak Müzesinin turistlere tanıtımı için işbirliği yapması kararı alındı. Ayrıca belediyenin turistlere yönelik şehir turu amaçlı aldığı üzeri açık 2 katlı otobüsün işletilmesi için ARO ile birlikte çalışması yönünde görüş birliğine varıldı.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Başkan Akaydın, Antalyalı rehberlerle bir araya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER