AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin:

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin: -İnsanların kimseyi ötekileştirmeden görevlerini ifa etmeleri gerektiği noktasında birçok alanlar oluşturulmuş olmasına rağmen hala bir takım yasaklar mevcudiyetini koruyorsa biz bunlar


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, İnsanların kimseyi ötekileştirmeden görevlerini ifa etmeleri gerektiği noktasında birçok alanlar oluşturulmuş olmasına rağmen hala bir takım yasaklar mevcudiyetini koruyorsa biz bunları eleştiririz dedi.
     Şahin, AK Parti Malatya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, geçen yasama yılında yapılan çalışmalarla, Malatyaya yapılan hizmetleri ve yatırımları anlattı.
     Malatya-Darende karayolu üzerinde yapımı süren Karahan Tünelinin Kürecik mevkisinde heyelandan olduğundan dolayı bir gecikme olduğunu ifade eden Şahin, bu tünelin de Malatyayı güneye bağlayan Erkenek Tüneli ile 2014 yılında bitirilme aşamasına geleceğini söyledi. Şahin, Battalgazi kavşağındaki alt geçit çalışmasının ise bu yılın sonunda bitirileceğini kaydetti.
     Tutuklu milletvekillerinin durumuna ilişkin bir soru üzerine Şahin, TBMMnin bu milletvekillerinin cezaevinden çıkarılmasına yönelik bir çalışma yapmadığını ifade ederek, Eğer oradaki insanların çıkmasını gerektiren bir durum varsa yüce yargı mutlaka buna karar verecektir. Hakikaten hak eden de hak ettiği cezayı mutlaka sonuna kadar görmek zorundadır. Bizim beklentilerimiz o noktadadır şeklinde cevap verdi.
     Bir gazetecinin AK Parti Malatya Milletvekillerinin İnönü Üniversitesi Rektörü Cemil Çelik ile bir sorunu olup olmadığına ilişkin sorusu üzerine Şahin, Biz hiçbir birimin başındaki şahsiyetle uğraşmayız. Bizim için asıl olan şey kurumlardır. Bu ülkenin kurumları içerisinde görev ifa eden arkadaşlarımız kendi işleriyle uğraştıkları sürece hiç kimsenin sorunu olmaz. Ben hiçbir arkadaşımızın rektörle bir sorunu olacağı kanaatinde değilim dedi.
     Gördükleri bir takım yanlış uygulamaları mutlaka eleştireceklerini bildiren Şahin, şunları kaydetti:
     Hükümet olarak demokratik hukuk devleti içerisinde, özgürlükler noktasında önemli çalışmalar yaptık. İnsanların kimseyi ötekileştirmeden görevlerini ifa etmeleri gerektiği noktasında birçok alanlar oluşturulmuş olmasına rağmen hala bir takım yasaklar mevcudiyetini koruyorsa biz bunları eleştiririz. Bu üniversite de olabilir. Başka bir kurumumuz da olabilir. Buna benzer bir takım çalışmalar, sıkıntılar hükümete rağmen varsa, yetkililer, kendi bildiklerini yapıyorlarsa biz o zaman dur demeyi bilir, mutlaka yasaların bize verdiği hakkı, yetkiyi kullanmak zorunda kalırız. Bizim yoksa kimsenin şahsiyetiyle sorumumuz yok.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER