AK Parti Milletvekili Bakır:

AK Parti Milletvekili Bakır: -Bunun (İsrailin Türkiyeden özür dilemesi) bu şekilde sonuçlanmış olması, Türkiye açısından büyük bir diplomatik zaferdir (Fotoğraflı - Görüntülü)


KAYSERİ (A.A) - AK Parti Kayseri Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Raportörü Pelin Gündeş Bakır, İsrailin Türkiyeden özür dilemesine ilişkin, Bunun bu şekilde sonuçlanmış olması, Türkiye açısından büyük bir diplomatik zaferdir dedi.
     Bakır, partisinin Kayseri il teşkilatında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.
     İsrailin Türkiyeden özür dilemesinde Başbakan Tayyip Erdoğanın dik duruşunun çok büyük etkisi olduğunu belirten Bakır, Bu konuda haklıydık ve haklılığımız meydana çıktı. Sayın başbakanımızın bu dirayeti, kararlılığı sayesinde İsrail Başbakanı Türkiyeden özür dilemiştir dedi.
     Başbakan Erdoğanın da Türk halkı adına bu özürü kabul ettiğini hatırlatan Bakır, şunları kaydetti:
     Sadece özürle de yetinilmemiştir. Bizim ilişkilerin normalleştirilmesi için üç tane isteğimiz vardı. İkinci isteğimiz öldürülen kişilerin ailelerine tazminat verilmesiydi. Tazminat şartını da kabul etmişlerdir. Üçüncü şartımız da Gazzeye ablukanın kaldırılmasıydı. Esas en önemli şart buydu. Gazzeye ablukanın Türkiye ile iş birliği altında insani yardımların artık gidebileceği noktasında taahhüt vermişlerdir. Biz bundan memnuniyet duyuyoruz. Çünkü Türkiye Gazzeye ablukanın kaldırılmasını çok istiyordu. Bunun bu şekilde sonuçlanmış olması, Türkiye açısından büyük bir diplomatik zaferdir. ABD Başkanı Obamada çok olumlu bir tutum sergilemiştir. Ben Ortadoğuda barışın çok yakın olduğunu düşünüyorum. Bizi iyi günler bekliyor.
    
     -Türkiye Ortadoğunun süper gücü-
    
     Bakır, bir gazetecinin İsrailin neden özür dilediğini sorması üzerine ise şunları anlattı:
     Benim elime mutabakat metni ulaştı. Kendilerinin bir şartı olduğu yazmıyor orada. Bizim bütün şartlarımızın karşılandığı yazıyor. Neden özür diledi- Türkiye gittikçe güçleniyor. Başbakanımız terör sorununu da çözdü. Bundan sonra Türkiye daha da güçlenecektir. Başbakanımızın dirayeti, dik duruşu, çalışması, kararlılığı sayesinde Türkiye bugün Ortadoğunun bir numaralı süper gücü haline gelmiştir. Tabi İsrailde bunu görüyor. Artık yalnızlaşmak istemez. Obamanın da ziyareti ile barışçı politikaları ile böyle bir şeye razı olmuştur. İsrail aksi taktirde çok yalnız kalacaktı Ortadoğuda.
     Bir süre önce Makedonyaya gerçekleştirdiği gezide, orada insanların kendilerini Türk bayrakları ile karşıladıklarını vurgulayan Bakır, şu ifadeleri kullandı:
     Makedonyada insanların eksi 10 derecede dağ köylerinde Türk bayrakları açarak o soğukta saatlerce ayakta durduklarını gördüm. Türk bayrağına saygının ne demek olduğunu orada gördüm. Türk bayrağı tüm dünyadaki Türkler için bir bağlayıcı semboldür. Çanakkalede herkes bu bayrak için şehit vermiştir. Ben buradan özellikle bu mesajı gerekli yerlere vermek istiyorum. BDP o mitingi Türk Bayrakları ile donatsaydı, işte o zaman gerçekten çok büyük bir kucaklaşma olurdu. İnşallah bundan sonra bu açığı kapatırlar ve bundan sonraki mitinglerde en büyük Türk bayraklarını açarlar diye ümit ediyorum.
    
     -Almanyadaki cezaevlerinin durumu-
    
    
     Bakır, Almanyanın Berlin kentindeki geçlik cezaevlerinin durumunun iç açıcı olmadığını kaydetti.
     Cezaevlerindeki mahkumların bir çok sorunu olduğunu vurgulayan Bakır, sözlerine şöyle devam etti:
     Almanyaya yaptığım ziyaretin en önemli kısmı gençlik cezaeviydi. Burada alarm verici bir durumla karşılaştım. Genç mahkumların yüzde 70i göçmen kökenliydi. 82 milyonluk Almanyada 3 milyon Türk olduğunu düşünürseniz, cezaevlerindeki oran çok yüksek. Almanyanın genç cezaevlerindeki mahkumların yüzde 70inin göçmen olduğunu ve büyük bir kısmının da Türk olduğunu gördüm. O çocukların okulda olmaları gerekir. Neden okulda olmadıklarını, neden ailelerin yanında olmadıklarını Almayanın çok iyi sorgulaması gerekir. Suç oluşmadan önce tedbirler alması gerekmektedir. Bu çocuklar topluma faydalı olabilecekleri alanlara yönlendirilmelidir.
     Hapishanelerde bizi üzen başka bir olay ise mahkumlara domuz eti verilmesi. Gençlerden birisi kendisine haftada 3 kez domuz eti verildiğini ve bunları yemediği için aç kaldığını söyledi. Mahkumlara helal et verilmiyor. Zaten hapishanenin müdürü helal eti bilmiyor. Bir başka sorun ise gençlerin 5 vakit namaz kılamıyor olması. Çünkü sabah 7de işe başlıyorlar. İş saatleri içerisinde namaz kılmalarına izin verilmiyor. Cuma namazı konusunda da sıkıntılar oluyor.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber AK Parti Milletvekili Bakır: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER