AK Parti milletvekilleri Şırnakta

AK Parti milletvekilleri Şırnakta -14 milletvekilinden oluşan heyet, Şırnak Belediye Başkan Vekili Faik Saltanın amcasının taziyesine katıldı


ŞIRNAK (A.A) - AK Partinin 14 milletvekilinden oluşan heyetin, Şırnaktaki programı sürüyor.
     Milletvekilleri, ziyaretlerinin ikinci gününde, kent merkezindeki bir mesire yerinde kahvaltı yaptı ardından Şırnak Belediye Başkan Vekili Faik Saltanın geçen hafta vefat eden amcası Abdullah Saltanın taziyesine katıldılar.
     Daha sonra parti binasında yapılan 6. Bölge Teşkilat Toplantısına katılan milletvekilleri adına açıklama yapan AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi, Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, iki günlük Şırnak programlarının oldukça verimli geçtiğini belirterek, gördükleri misafirperverlikten ötürü Şırnaklılara teşekkür etti.
     Ziyaretleri esnasında Milli Birlik ve Kardeşlik Projesinin tezahürünü gördüklerini vurgulayan Nebati, Ankaraya döndüklerinde izlenimlerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile paylaşacaklarını söyledi. Nebati, "İki günlük Şırnak ili ve ilçelerini kapsayan inceleme gezimiz ve değerlendirme toplantımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. İl başkanlarımız, milletvekillerimiz ve aynı zamanda teşkilat başkanlarıyla 2 saate yakın yaptığımız toplantıda, 2 günlük bu toplantı ve geziden haz aldığımızı ortak düşünce olarak ifade ediyoruz. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi sürecinin tezahürlerinin en üst düzeyde olduğu bir dönemde buraya geldiğimiz için inanılmaz derecede bir keyif alarak buradan dönüyoruz. Çünkü her şey spontane ve doğaldı" dedi.
     Nebati, Uludere ziyaretinde vatandaşların çözüm sürecinin başarıya ulaşması için dua ettiklerini gördüğünü de aktardı.
    
     -"30 yıllık travmayı üzerlerinden atmış insanlarla karşılaştık"-
    
     Uluderede vatandaşların, kendilerini iyi ki varsınız iyi ki geldiniz diye karşıladıklarını anlatan Nebati, şunları kaydetti:
     "Ne mutlu bize ki biz AK Parti milletvekillerini böyle bir günde burada ağırlıyoruz dediler. Çarşıyı gezip bir kahvehanede çay içtiğimizde etrafımızda yüzlerce hatta bine yakın vatandaşımız vardı. Orada çok güzel sohbet ettik aldığımız duaların hesabı yoktu. Koordinatör olarak iki yıldır ben sık gelen bir kişiyim. İnsanlar, yanımıza yaklaşıp bu kanı durdurun sayın başbakanımıza, hükümete selam söyleyin, bu kan dursun gözyaşları dursun annelerin ciğeri yanmasın diyorlardı. Şimdi artık yollarımız yapılsın eksik olan işlerimiz giderilsin diyorlar. 30 yıllık bir travmayı 3 günde, 30 günde üzerlerinden atmış insanlarla karşılaştık. Burada 3 ayda inanılmaz derecede bir iyileşme sağlanmış. Bu iyileşme, adeta ayağa kalkmış bir şekilde Türkiyeyi sanki bir roketmiş gibi hızlı bir şekilde kalkınacağının bir göstergesi. Çünkü insanların motivasyonu, güdülenmesi ve mutluluğu refahı artıkça buraya yapılacak yatırımların çok hızlı bir şekilde geleceği aşikardı. Sosyal siyasal problemlerini çözmüş ve bunu kardeşlik temeli üzerine getirmiş bir topluluğun ve o toplumu oluşturan parçacıkların her alanda başarılı göstermesi artık mukadder hale dönüşmüş durumda."
    
     Muhabir: Şaban Yılmaz - Cafer Balık
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber AK Parti milletvekilleri Şırnakta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER