AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Işıkhan:

AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Işıkhan: -"Türkiyede hiçbir belediyenin hükümetten yardım almama lüksü yok. 2012 yılında Muratpaşa Belediyesinin devletten aldığı yardım 53 milyon lira"


ANTALYA (A.A) - AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Abdullah Işıkhan, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmeni eleştirdi.
     AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan Işıkhan, Evcilmenin geçen hafta içinde yaptığı "Dört Yılda Dört Dörtlük Projeler" sunumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
     Evcilmenin tanıtım bülteninde yer alan projelerin zamanında bitirilmediğini söyleyen Işıkhan, Muratpaşa Belediyesinin birçok projesinde mülkiyet sorunları bulunduğunu belirtti. Işıkhan, "Bizim kendi arsamız olsa buraya inşaat yapacak olsak mülkiyet problemi olsa belediye ruhsat vermez. Ama kendi yerinde mülkiyet problemi var" dedi.
     Son 4 yılda yaptığı çalışmaları tanıttığı toplantıda Evcilmenin sık sık "Türkiyede ilk" ifadesini kullandığını belirten Işıkhan, "İlk defa yaptık diyor. Bu çok yapıldı. Daha önce de yapıldı. Çok güzelleri, modernleri yapıldı. Örnekler veriyoruz ama sayın Evcilmeni biz bu huyundan vazgeçiremedik. Burada yapılanlar Türkiyede ilk değil" diye konuştu.
     Evcilmenin belediye bütçesiyle ilgili açıklamalarını da eleştiren ve bütçenin fazla değil, açık verdiğini savunan Işıkhan, şunları kaydetti:
     "Belediye gelir giderleriyle ilgili (Bütçe fazla verdi) diyor. 2012 yılında bütçe gideri gelirden fazla. Yani bütçe eksi verdi. Ne kadar- 23 milyon lira. Bu veriler belediyenin kendi verileri.
     Türkiyede hiçbir belediyenin hükümetten yardım almama lüksü yok. 2012 yılında Muratpaşa Belediyesinin devletten aldığı yardım 53 milyon lira. Muratpaşa Belediyesinin 2012 bütçesi 133 milyon lira. Yaklaşık yüzde 40ı yapıyor. Yani sayın Evcilmenin bütçesinin yaklaşık yüzde 40ı devletten geliyor."
    
     Muhabir: Ata Ufuk Şeker
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Işıkhan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER