AK Parti Rize Milletvekili Karal: Rizenin

AK Parti Rize Milletvekili Karal: Rizenin su problemini ortadan kaldırmayı hedefliyoruz


RİZE (A.A) - AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rizenin en önemli problemi olan su problemini ortadan kaldırmayı hedeflediklerini söyledi.
     Karal, yaptığı açıklamada, Türkiyenin en çok yağış alan bölgesi olmasına rağmen köylerdeki içme sularında sorun yaşadıklarını belirterek, Bunun da esas nedeni köylerimizdeki içme sularımızın bozuk olmasıdır. Özellikle köylerimizde dikkat ettiğimiz bir husus var. O da köylerdeki içme suyu problemi. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl İl Özel İdaresi tarafından Su Yılı ilan edilerek hummalı bir çalışmaya başlandı. Bu kapsamda devam eden çalışmalarımız önümüzdeki süreçte de devam edecek dedi.
     Tampon tedbirler almak yerine mevcut sorunu köklü bir çözüme ulaştırmak için çalıştıklarını ifade eden Karal, şunları söyledi:
     Rize merkez ve merkeze bağlı köylerimizin sularını Andon suyu ile, batı tarafını Varda suyu ile, doğu tarafını ise Gürgen suyu ile sulamak için çalışıyoruz. Yürütülmekte olan çalışmaları Rizeden ve Ankaradan yakinen takip ediyorum. İl Özel İdaremiz ve bizlerin yakın takibinde olan bu çalışmalarımızın sonuçlandırılması halinde Rizemizin su problemini ortadan kaldırmayı hedefliyoruz.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber AK Parti Rize Milletvekili Karal: Rizenin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER