AK Parti Samsun Milletvekili Demir:

AK Parti Samsun Milletvekili Demir: -Amacımız terörü bitirmek, başka bir amacımız yok. İnşallah devletimizin gücüyle bu beladan kurtulacağız


SAMSUN (A.A) - AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Amacımız terörü bitirmek, başka bir amacımız yok. İnşallah devletimizin gücüyle bu beladan kurtulacağız dedi.
     Demir, Samsunda düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmada,terör örgütüyle pazarlık yapıldığı iddialarına tepki göstererek, birlik ve beraberliğin sağlanması adına yapılan girişimlerin yanlış değerlendirildiğini ifade etti.
     Bu süreçte pazarlık yapıyorlar, taviz verecekler, Öcalana ev hapsi çıkacak diye laflar çıkaranlar oluyor. Kesinlikle terör örgütüyle pazarlık söz konusu olmaz ve hiçbir zaman olmayacaktır diyen Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bu söylemlere aldanmayalım. Amacımız terörü bitirmek, başka bir amacımız yok. Birinci şartımız silahların bırakılması ve eyleme girmemiş olanların 3üncü ülkelere gitmeleri. İnşallah devletimizin gücüyle bu beladan kurtulacağız. AK Parti hiçbir zaman milletin memnun olmayacağı karara imza atmamıştır, bundan sonra da atmayacaktır. Bundan kimsenin endişesi olmasın.
     Konuşmasında 28 Şubat sürecine de değinen Demir, şunları kaydetti:
     28 Şubatı unutmadık, unutturmayacağız. Demokrasiye ve iradeye sahip çıkmak için bunu yapacağız. Hakimiyet kayıtsız şartsız gerçekten milletinse o zaman bu darbeler niye, bu uyarılar niye. O dönemde sözde bir irtica paranoyası oluşturdular. İmam hatip okulunda okuyanlar irticacı oldu, sakallı sade vatandaş rejim için tehdit oldu. Eşi başörtülü tehdit oldu. Bu ülkede bir dönem insanlar arasında mezhepsel ayrımcılık, kılık kıyafet ayrımcılığı, inancından dolayı ayrımcılık, etnik köken ayrımcılık bir devlet politikası olarak uygulandı. Türk-Kürt kavgası çıkarmaya çalıştılar. Üniversiteye girmeyi engellediler, Bu bin yıl sürecek dediler, Demokrasiye balans ayarı veriyoruz dediler. Bunları yaşadık.
     Demir, 28 Şubat döneminde, imam hatip okuluna her zamanki gibi başörtülü girmek istiyoruz diyen kızların polisten cop yediğini belirterek, Hayatta kalanlar için söylüyorum. O dönem o kızlarımızı coplayan polislerin, onlara talimat veren emniyet müdürlerinin, başındaki İçişleri Bakanları sadece adalet önünde hesap vermeyecek, bu milletten özür dileyip helalleşmek zorunda kalacaklar diye konuştu.
     AK Partiyi 28 Şubatçılar kurdu iddialarını da sert bir dille eleştiren Demir, AK Partiyi 28 Şubatçılar kurmadı, 28 Şubatın mağdur ettiği millet kurdu. Bu ona bir tepki, ona bir haykırıştır. Biz demokrasi istiyoruz, biz milli iradeye saygı istiyoruz bayrağının adıdır ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber AK Parti Samsun Milletvekili Demir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER