AK Parti Zonguldak Milletvekili Ulupınar:

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ulupınar: -Kilimli ve Kozlunun ilçe yapılması yönünde ilk engeli TBMM İçişleri Komisyonunda aştık


ZONGULDAK (A.A) - AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Kilimli ve Kozlunun ilçe yapılması yönünde ilk engeli Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İçişleri Komisyonunda aştık dedi.
     Ulupınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, TBMM İçişleri Komisyonunda görev aldığını hatırlatarak, 13 ilin büyükşehir belediyesi ve 23 yeni ilçe kurulması görüşmelerinde, beldelerin ilçe yapılması yönünde aranan 50 bin nüfus olma kriterini, ısrarla 20 bine çekilmesini sağladığını söyledi.
     Bu konuda Meclis İçişleri Komisyonu Başkanlığına 3 kez teklif verdiğini ifade eden Ulupınar, şöyle konuştu:
     Birinci teklifi sonunda bu kriter 50 bin nüfustan 30 bine çekildi ancak bu nüfusa bir tek Hatayın Payas beldesi uydu. Nüfus kriterinin değiştirilmesi için ikinci kez teklif verdik. Bu kez de 25 bin kriteri aradılar. Ancak Kilimli beldesi nüfusunun buna da uymaması sonucunda, ısrarla 20 bin nüfus kriteri olmasını istedik. Bu teklif kabul edilince Kilimli beldesi de ilçe statüsüne kavuşturulmuş oldu. Ekonomi ve sosyal açıdan hareketli olan ve merkez nüfusları 20 binin üzerinde olan Kozlu ve Kilimli beldelerinin ilçe yapılarak kamu hizmetlerinin daha verimli sunulmasını amaçlıyoruz. Kilimli ve Kozlunun ilçe yapılması yönünde ilk engeli TBMM İçişleri Komisyonunda aştık.
     Ulupınar, konunun TBMM Meclis Genel Kurulunda görüşmesinin ardından yasalaşacağını kaydetti.
    
     Muhabir: İbrahim Tığ/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber AK Parti Zonguldak Milletvekili Ulupınar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER