Akçadağda 140 metreden sondajla su çıkarıldı

Akçadağda 140 metreden sondajla su çıkarıldı


MALATYA (A.A) - Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, Akçadağ ilçesinde sondajla 140 metreden su çıkardıklarını bildirdi.
     Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçeye bağlı Kömekavak Köyünün içme ve sulama suyu sıkıntısını gidermek için çalışma başlatıldığını belirtti. Yapılan sondajla, 140 metre derinlikten saniyede 10 litre kapasiteye sahip su kaynağı bulunduğunu ifade eden Kaya, şunları kaydetti:
     2012 yılının başından itibaren yapılan sondaj çalışmamızın 5incisini bu köyde açtık. Yapılan çalışma oldukça başarılı oldu. Kömekavak Köyünde şebekeli içme suyumuz var. Fakat yazın suyu bazı yerlerde sulamada kullandıkları için içme suyu sıkıntısı çektiklerini biliyorduk. Muhtarımızda sondaj açılması için bir talebi vardı. Su ve kanal hizmetleri müdürlüğümüz tarafından sondaj açımı başladı. Yapılan çalışma sonunda 140 metre derinlikten saniyede 10 litre kapasiteye sahip su çıktı.
     Kaya, elde edilen bu suyun içme suyu olarak kullanılacağını, fazlasının ise sulamada da kullanılabileceğini ifade etti.
     Kömekavak Köyü Muhtarı Hüseyin Yıldırım ile su bulunan bölgede inceleme yaptıklarını belirten Kaya, Yıldırımın, yapılan çalışmayla büyük bir sıkıntılarının giderileceğini söylediğini kaydetti.
     (AY-EMN)
<< Önceki Haber Akçadağda 140 metreden sondajla su çıkarıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER