Akçadağın Karadere Yaylasında içme ve sulama

Akçadağın Karadere Yaylasında içme ve sulama suyu sıkıntısı


MALATYA (A.A) - Malatyanın Akçadağ ilçesindeki Karadere Yaylasında yaylacılar içme ve sulama suyu sıkıntısı çekiyor.
     Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Akçadağa bağlı Darıca köyünün Kabakçay mezrası Karadere Yaylasını ziyaret etti. Yaylacılar, Akına, sorunlarını anlattı.
     İhsan Akın, yaylacıların içme ve sulama sularının sonbaharda tamamen bittiğini kendilerine ilettiğini belirterek, bu nedenle yaylayı ziyaret ettiğini ifade etti.
     Akın, İlgili elektrik şirketinden buraya elektrik verilmesini istiyoruz. Bu yaylayı kullanan 20ye yakın yetiştiricimiz elektriğin döşenmesi sırasındaki masrafları karşılayacaklarını beyan ediyor. Burada insanların günlük ihtiyacı ve hayvanların sulanması için kuyudan su almak gerekli. Bunun için de elektrik lazım dedi.
     Daha önce yayladaki çeşmelerden su aldıklarını anlatan yaylacılardan Hüseyin Özhan, sonbahar nedeniyle bu suların çekildiğini, susuzluktan hayvanlarının hasta olup öldüğünü kaydetti.
     Özhan, bu nedenle kendi imkanlarıyla bir kuyu açtıklarını ifade ederek, buradan elektrikle su almaları gerektiğini ancak bu konuda da sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Özhan, Kuyudan su almak için mevcut jeneratörümüz yeterli gelmedi. Yeni bir jeneratör için ilgili kurumlara başvurumuzu yaptık. Tüm masraflarını karşılayacağımızı söylediğimiz halde sonuç alamadık diye konuştu.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Akçadağın Karadere Yaylasında içme ve sulama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER