Akdenizin en büyük semt pazarı Adanada

Akdenizin en büyük semt pazarı Adanada -Çukurova Belediyesi tarafından 6 bin metrekarelik kapalı alana sahip semt pazarı yapıldı


ADANA (A.A) - Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, 6 bin metrekarelik alanla Akdeniz Bölgesinin en büyük kapalı semt pazarını açmaya hazırlandıklarını belirtti.
     Arıkan, yaptığı yazılı açıklamada Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi Kurucu Başkanı Akın Özdemirin adını taşıyan ve 4 elektrik mühendisinin büstünün de yer alacağı Akın Özdemir ve EMO Parkı ile kapalı semt pazarının CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın tarafından açılacağını belirtti.
     Parkın Akın Özdemir ile 4 mühendisin adlarına yakışır şekilde yapıldığını belirten Arıkan, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Suat Karaslan tarafından yapılan anıtlardan birinde Akın Özdemir, diğerinde ise İbrahim Atalı, Tevfik Okumuş, Celal Polat, Mehmet Aysanın kaideleri yer alacak. Akın Özdemir Parkında bir amfi tiyatro, 2 ayrı süs havuzu, şelale, Huzurevleri Mahallesi ve çevresinde oturan vatandaşlarımızın yararlanacağı fitness ve çocuk oyun alanları bulunacak. Parkta Huzurevleri Mahallesi Muhtarlık Hizmet binası ile vatandaşların yararlanabileceği bin 200 metre uzunluğunda bir yürüyüş parkuru da yer alıyor ifadelerini kullandı.
     Arıkan, Akdenizin en büyük kapalı semt pazarını da Kurttepe Mahallesinde yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti:
     Bölgenin en büyük kapalı semt pazarını yapmanın gururunu yaşıyoruz. Bununla birlikte verdiğimiz sözleri de yerine getirmiş oluyoruz. Yaklaşık 230 esnafın satış yapabileceği 6 bin metre kare kapalı alana sahip semt pazarı 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. 1 milyon 395 bin TLye mal olan pazar yeri betonarme karkas yapı üzerine çelik konstrüksiyon çatıya sahip. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Akın Özdemir ve EMO Parkını açtıktan sonra Kurttepe Kapalı Semt Pazarının da açılışını yapacak.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Akdenizin en büyük semt pazarı Adanada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER