Akdeniz ülkeleri Mersinde buluşacak

Akdeniz ülkeleri Mersinde buluşacak -Mersinde 3. Uluslararası Akdeniz Ticareti ve Liman Kentleri Kongresi yapılacak


MERSİN (A.A) - Mersinde, 3. Uluslararası Akdeniz Ticareti ve Liman Kentleri Kongresi yapılacak.
     Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, Dünyanın Deniz Yolları Akdenizde Kesişiyor sloganıyla 7-9 Haziran arasında gerçekleştirilecek kongrede, 23 ülkenin ticaret ve sanayi odası yetkilileri ile Akdenizin önde gelen limanlarının temsilcilerinin, bir araya geleceğini söyledi.
     Kongreye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner ve Mısır Ulaştırma Bakanı Dr. Gala Mostafa Saidin de katılacağını ifade eden Aşut, uluslararası arenada Mersinin sesini duyurmanın, bölgesel nitelikteki mesleki örgütlerin etkin rol almasından geçtiğini kaydetti.
     Aşut, bu çerçevede MTSOnun 2007de Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliğine (ASCAME) üye olduğunu, 2009dan bu yana da ASCAME Sanayi Komisyonu Başkanlığını yürüttüğünü anımsatarak, şunları kaydetti:
     Bu kapsamda Akdeniz havzasını kapsayan Uluslararası Akdeniz Ticareti ve Liman Kentleri Kongresinin 3üncüsünü, Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) işbirliğinde ve Ekonomi Bakanlığı himayesinde gerçekleştireceğiz. Kongreyi düzenlerken 3 ana gizli hedef belirledik. Bunlardan ilki kruvaziyer turizmini Mersinde başlatmak. Bu konuda gerekli alt yapı ve değerlerimizi aktaracağız. Diğeri Doğu Akdenizde bir Kruvaziyer Limanlar Birliği oluşturmak. Doğu Akdenizde böyle bir çalışma yapılmamış ve biz bunu yapmak istiyoruz. Bir de dolaylı hedefimiz var. bu da Mersinin stratejik önemini gelen dostlarımızla paylaşabilmek ve onlara bu durumu gizliden de olsa anlatabilmek.
     MDTO Başkan Yardımcısı Jozef Atat da, kongrenin Mersinde düzenlenmesine ilişkin protokolün 12 Ocakta İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, MTSO Başkanı Aşut ve MDTO Başkanı Cihat Lokmanoğlu arasında imzalandığını hatırlattı.
     Kongrenin, bu yıl 3üncü kez düzenleneceği için Dünya Kongreler Takvimine gireceğini ifade eden Atat, Dünyanın Deniz Yolları Akdenizde Kesişiyor sloganıyla düzenlenecek kongrede Akdenizde Kruvaziyer Turizmi: Yeni Destinasyonlar, Akdenizde Yat Turizmi, Akdenizin Ticaret Yolları ve Lojistik Potansiyeli konulu oturumların yanı sıra ikili görüşmeler de gerçekleştirilecek dedi.
     Atat, 3 gün sürecek kongre çerçevesinde ayrıca Mersin Üniversitesi (MEÜ) ile Arap Bilim Teknoloji ve Deniz Taşımacılığı Akademisi arasında iyi niyet protokolü ve MDTO ile İskenderiye Deniz Ticaret Odası arasında işbirliği protokolü imzalanacağını kaydetti.
     (VEG-ST-ZHL-JM)
<< Önceki Haber Akdeniz ülkeleri Mersinde buluşacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER