Akdeniz Üniversitesinde mezuniyet töreni

Akdeniz Üniversitesinde mezuniyet töreni -Rektör Prof. Dr. Kurtcephe: İdealimiz çağdaş uygarlıklar seviyesinin üstünde olan ve dünyada herkesin gıpta ettiği, adil ve barışçıl bir Türkiye yaratabilmektir (Fotoğraflı-Görüntü


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, İdealimiz çağdaş uygarlıklar seviyesinin üstünde olan ve dünyada herkesin gıpta ettiği, adil ve barışçıl bir Türkiye yaratabilmektir dedi.
     Akdeniz Üniversitesi Stadında düzenlenen törene AK Parti Antalya Milletvekili Mehmet Çavuşoğlu, öğretim üyeleri, mezun olan öğrenciler ve veliler katıldı.
     Törende konuşan Prof. Dr. Kurtcephe, bilginin insanlığın en önemli zenginliği olduğunu, bilgiyi kullanan ve rehber edinenlerin çağı yakaladıklarını söyledi.
     Bir zamanlar Türk öldü, cenazesini kaldırmak lazım diyenlere karşı milletin ölmediğini ve sonsuza kadar yaşayacağını iyi eğitilmiş kişilerin gösterdiğini belirten Prof. Dr. Kurtcephe, Türkiyeyi bağımsızlığa kavuşturanların, o günün toplumunu aklın ve bilimin önderliğinde bugünlere taşıdığını anlattı.
     Artık Türkiyenin dünyanın sayılı güçlerinden biri haline geldiğine dikkati çeken Prof. Dr. Kurtcephe, şöyle konuştu:
     Yükselen yıldızımız dünyanın her tarafından fark edilmeye başlandı. Artık nerede çözülmesi gereken bir sorun varsa mutlaka Türkiyenin masada yer aldığını görüyoruz. Nerede bir haksızlık varsa, nerede bir zulüm varsa, mazlumlar, ülkemin yardımına koşmasını bekliyor. Artık Türk insanı, kendi toplumu için çalışmanın ötesinde kendisinden medet bekleyen, kendisini yardımcı olarak gören yaklaşık 3 milyarlık bir dünyaya önderlik etmek ve onların sorunlarına çözüm üretmek gibi ağır bir sorumluluğu da sırtında taşıyor.
     Prof. Dr. Kurtcephe, kendilerinin de bu bilinçle hareket ettiklerine işaret ederek, İdealimiz çağdaş uygarlıklar seviyesinin üstünde olan ve dünyada herkesin gıpta ettiği, adil ve barışçıl bir Türkiye yaratabilmektir dedi.
     Konuşmanın ardından fakülteler ve meslek yüksekokul birincileri sahneye çıkarak yaş kütüğüne plaket çaktı. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesini birincilikle bitiren Merve Bakala ödülünü Rektör Prof. Dr. Kurtcephe verdi.
    
     -Sahneye pankartla çıktılar-
    
     Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun olan öğrenciler sahneye, kanser tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Grafik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ömer Turgutun isminin yazılı olduğu pankartla çıktı. Grafik Bölümü temsilcisi Ayşan Sevinç, yaşamını yitiren arkadaşı için konuşma yaptığı sırada gözyaşlarına hakim olamadı.
     Fakülteler ve meslek yüksekokul birincilerinin yaş kütüğüne plaket çakmalarının ardından üniversiteden mezun olan toplam 7 bin 853 öğrenci birlikte kep attı. Törende, müzik grubu Ayna sahne aldı.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Akdeniz Üniversitesinde mezuniyet töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER