Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eğitim vermeye

Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eğitim vermeye başlayacak


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin bu eğitim öğretim döneminde lisans eğitimine başlayacağı bildirildi.
     İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yaman, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl ilk kez öğrenci kabul ettiklerini, 34 erkek 30 kız olmak üzere toplam 64 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlayacaklarını vurguladı.
     Eğitimde ilk yıl zorunlu Arapça dil öğretimi yapılacağını belirten Yaman, şunları kaydetti:
     Fakültede öğrenciler ilahiyat alanına ait hem kuramsal hem uygulamaya dönük kapsamlı içerik bilgisine sahip olacaklar. Ayrıca kabul edilen yöntemler doğrultusunda bir akademik araştırmayı sonuçlandırabilecek, edindiği bilgileri yorumlayıp sorgulayabilecek, dinin temel kaynaklarından edinilen doğru bilgi ile hurafeye dayalı inanç, tutum ve davranışları ayırt edebilecekler. Bütün bunlarla öğrencilerimize toplumsal ve küresel sorunlara duyarlı bir vizyon da kazandırmaya çalışacağız.
     İlahiyat alanına nitelikli katkılar yapmayı ve hem akademik hem kültürel çıtayı yükseltmeyi amaçlayan Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin kuruluşunun hemen ardından gerçekleştirdiği etkinliklerle alanında iddialı olduğunu gösterdiğine dikkati çeken Yaman, açıklamasına şu ifadeleri kullandı:
     2011 yılında 90 sanatçının eserlerinin sergilendiği 1. Türk İslam Sanatları Sergisini açan fakültemiz, yine alanında ilk olan Akdeniz İlahiyat Araştırmaları Ödüllerini 2012 yazında dağıttı. Antalya merkezinde görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi dersi öğretmenlerinin katılacağı iki günlük çalıştayı da eylül ayı sonunda gerçekleştireceğiz. Ayrıca, kasım ayında da Elmalılı Hamdi Yazır Sempozyumunu gerçekleştireceğiz.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eğitim vermeye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER