Akdeniz Üniversitesi kaya tırmanış şenliği sona

Akdeniz Üniversitesi kaya tırmanış şenliği sona erdi -Üniversitenin Kaya Tırmanış Topluluğu tarafından Olimposta düzenlenen ve üç gün süren şenliğe çeşitli üniversiteler ve kaya tırmanış topluluklarından 70 sporcu katıldı


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesi Kaya Tırmanış Topluluğu tarafından, Kumlucaya bağlı Olimpos mevkisinde gerçekleştirilen ve üç gün süren kaya tırmanış şenliği, sona erdi.
     Akdeniz Üniversitesi Kaya Tırmanış Topluluğu tarafından organize edilen geleneksel kaya tırmanış şenliğine çeşitli üniversite ve kaya tırmanış kulüplerinden 70 sporcu katıldı. 3 gün süren tırmanış şenliği çerçevesinde sporcular, Olimpostaki rotalarda kaya tırmanışları yaparak, yeni rotalar öğrendi, farklı bölgelerdeki dağlar ve kayalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.
     Akdeniz Üniversitesi Kaya Tırmanışı Topluluğu akademik danışmanı ve Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu okutmanı Güray Ekici, şenlik sonunda yaptığı değerlendirmede, her yıl düzenlenen kaya tırmanışı şenliğinin bu yıl da güzel geçtiğini, herhangi bir olumsuzluk yaşamadan şenliği tamamladıklarını söyledi.
     Şenlik dolayısıyla kaya tırmanış topluluğuna yeni katılan üyelere temel tırmanış teknikleri, diğer bölgelerden katılan sporcularla bilgi paylaşımı, zor şartlarda yardımlaşma, olumsuzluk durumunda insanlara yardım etme gibi birçok konuda eğitimler verildiğini ifade eden Ekici, üç gün süreyle sporcuların şenlik ortamında keyifli bir eğitim geçirdiklerini kaydetti.
     Akdeniz Üniversitesi kaya tırmanış topluluğu olarak insanlara doğayı sevdirmek, doğal ortamlarda zorlu yaşam mücadelesi gibi bilgiler vermeyi amaçladıklarını anlatan Ekici, Düzenlediğimiz etkinliklerde de bu konuda başarılı olduğumu görüyoruz. Bu yılki şenliğimize değişik üniversitelerin tırmanış topluluklarından ve tırmanış kulüplerinden 70 sporcu katıldı. Birbirimizle bilgi paylaşımı yaparak, yeni deneyimlerimizi ortaya koyduk. Çok güzel, keyifli ve başarılı bir şenlik geçirdik dedi.
     Ekici, bundan sonraki aşamada şenliğe katılan ve başarı gösteren sporcuların dağ, arama-kurtarma gibi eğitimler alarak, olası sorunlarda insanlara yardımcı olacaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Akdeniz Üniversitesi kaya tırmanış şenliği sona Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER