AKEV Başkanı Çiçek:

AKEV Başkanı Çiçek: -Antalya Üniversitenin açılması için dosyamız YÖKde bekliyor, YÖK tarafından istenen 25 milyon lirayı bularak üniversiteyi açacağız


ANTALYA (A.A) - Antalya Kültür ve Eğitim Vakfı (AKEV) Başkanı Selahattin Çiçek, Antalya Üniversitenin açılması için dosyamız YÖKde bekliyor. YÖK tarafından istenen 25 milyon lirayı bularak üniversiteyi açacağız. Bunun için hayırseverlerin duyarlı olmasını istiyoruz dedi.
     Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mezunları Derneği Antalya Şubesince Antalya Tenis İhtisas Klubünde düzenlenen toplantıda konuşan AKEV Başkanı Selahattin Çiçek, Antalya Üniversitesi kuruluş çalışmaları hakkında bilgi verdi.
     Toplumun ihtiyaç duyduğu eğitime ve insanlığa asırlarca hizmet edecek kurumların vakıflar olduğunu ifade eden Çiçek, AKEV olarak amaçlarının anaokulundan üniversiteye kadar eğitim vermek olduğunu söyledi.
     Çiçek, Antalya Üniversitesinin temelini 26 Ağustos 2008de attıklarını hatırlatarak, Türkiyede tanınmış 30a yakın akademisyenle çalıştık. Dünya kenti Antalyaya yakışır bir üniversite kurmak için 1998den bu yana uğraşıyoruz. 17 Nisan 2008 de YÖKe başvurduk. Dosyamız YÖKde bekliyoruz dedi.
     YÖKün 2010 yılında hazine arazileri üzerine yapılan yatırımların vakıf mal varlığından sayılmaması kararı aldığına değinen Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü:
     45 milyon lira yatırım yaptık. YÖK yatırımlarımızı, mal varlığımızdan saymıyor. Üniversiteyi açabilmemiz için ya 25 milyon lira nakit kasanda olacak yada 25 milyon değerinde arsan olacak. İkisinden birini istiyorlar. Antalya Üniversitenin açılması için dosyamız YÖKde bekliyor. YÖK tarafından istenen 25 milyon lirayı bularak üniversiteyi açacağız. Bunun için hayırseverlerin duyarlı olmasını istiyoruz
     Çiçek, Türkiyede ilk defa vakıf üniversitesinde 3 yabancı dil, iş güvenceli üniversite ve 6 ay teorik 6 ay pratik dönüşümlü eğitim programları getirmek istediklerini sözlerine ekledi.
     ODTÜ Mezunları Derneği Antalya Şubesi Başkanı Günseli Orhon ise üniversitenin açılması için dernek olarak her türlü yardımı yapacaklarını belirtti.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber AKEV Başkanı Çiçek: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER