Akkuyuda kurulacak nükleer santral

Akkuyuda kurulacak nükleer santral -Endonezya Ulusal Nükleer Enerji Ajansı Heyeti, Türkiyenin nükleer santrali tecrübelerinden faydalanmak için Akkuyu Nükleer Santralini ziyaret etti


MERSİN (A.A) - Endonezya Ulusal Nükleer Enerji Ajansı Heyeti, Türkiyenin nükleer santrali tecrübelerinden faydalanmak için Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesinde yapılacak Akkuyu Nükleer Santralinin kurulacağı sahada incelemelerde bulundu.
     Akkuyu NGS A.Şden yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkelerinde ilk nükleer santrali yapmak için yer seçimi çalışmaları yürüten heyet, beldede yapılacak olan Türkiyenin ilk nükleer santrali Akkuyunun sahasını gezdi.
     Endonezya Ulusal Enerji Ajansı Nükleer Enerji Geliştirme Merkezi Başkanı Yarianto Budi Susilo başkanlığındaki 8 kişilik heyet, Akkuyu NGS A.Ş tarafından sahada yürütülen etüt ve halkla ilişkiler çalışmaları hakkında bilgi aldı.
     Heyet Başkanı Susilo, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, ülkelerinde yapacakları ilk nükleer santralin yer seçimi çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Türkiyede elde edilen deneyimlerin önemli olduğunu vurgulayan Susilo, ülke olarak bu tecrübelerden faydalanacaklarını kaydetti.
     Susilo, kendilerini ağırlayan Akkuyu NGS A.Ş yetkililerine teşekkür etti.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Akkuyuda kurulacak nükleer santral Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER