AKMEKin kadınlara yönelik bilgilendirme seminerleri

AKMEKin kadınlara yönelik bilgilendirme seminerleri -Kepez Belediye Başkanı Tütüncü: Anne, yetiştirdiği erkek çocuğuna ince, zarif, nazik, nazik olmayı öğretecek ki o erkekler kurdukları yuvada kadının ne kadar aziz, ne kadar şef


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Anne, yetiştirdiği erkek çocuğuna ince, zarif, nazik, nazik olmayı öğretecek ki o erkekler kurdukları yuvada kadının ne kadar aziz, ne kadar şefkat beslenmesi gereken bir varlık olduğunu bilecek dedi.
     Kepez Belediyesinin, ücretsiz eğitim hizmeti olan Antalya Kepez Meslek Eğitim Kurslarının (AKMEK) ayda dört kez düzenlediği seminerlerle ilçedeki kadınlar sosyal konularda bilgilendiriyor.
     AKMEKin Sakarya Parkındaki merkez binasında düzenlenen son seminere konuşmacı olarak Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mukaddes Birşen katıldı.
     Seminerde ev kadınlarına çocuk yetiştirme konusunda bilgi veren Birşen, Öğrenmeye istekli olun. Kendinizi tanıyın. Neler yapabileceğinizi bilin. Kendinize bir hedef belirleyin. Kararlı olduktan sonra bütün yollar size açılır. AKMEKte meslek ve sanat öğrenmenizi, kolunuza bir altın bilezik takmanız bakımından çok önemli buluyorum. Her çocuğun kendine has becerileri vardır. Çocuğunuzu keşif edin. Çocuğunuza sevdiği işleri yaptırın. Çocuklarınızı, kendisine rol model alacağı kişilerle tanıştırın dedi.
    
     -Kadınlar toplumun kalbidir, ruhudur, beynidir-
    
     Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise AKMEKin bilgilendirme seminerlerinin Kepezli kadınlar için ufuk açıcı olduğunu söyledi. Tütüncü, mesleklerinde başarılı olmuş kadınların deneyimlerini paylaştıkları bilgilendirme seminerleri ile AKMEK kursiyerlerine sosyal ortam oluşturduklarını kaydetti.
     Kadınlardın toplumun bel kemiği olduğunun altını çizen Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Kadınlar toplumun kalbidir, ruhudur, beynidir. Kadınlarımıza iyi bir eğitim imkanı sunarsak daha huzurlu bir toplum haline geliriz. Ataerkil bir toplumuz tezine katılmıyorum. Evlerde ya kadınlarımızın ya da çocuklarımızın istediği olur. Dolayısıyla toplumu şekillendiren, topluma yön veren kadınlardır. O halde kadınları güçlü hale getirmeliyiz.
     Kadına şiddet konusuna da değinen Tütüncü, şöyle konuştu:
     Türkiyede kadınlar, erkeğin uyguladığı şiddetten yakınıyorlar. Şiddetten yakındığımız erkekler, uzaydan mı geliyorlar- O erkekleri bir anne yetiştiriyor. Yetiştirme noktasında çok ciddi sorunlarımız var ki böylesi imalat hataları meydana geliyor. Anne, yetiştirdiği erkek çocuğuna ince, zarif, nazik, nazik olmayı öğretecek ki o erkekler kurdukları yuvada kadının ne kadar aziz, ne kadar şefkat beslenmesi gereken bir varlık olduğunu bilecek. Sevgiyle, şefkati birleştirecek ve aile yuvasının içine akıtacak. Böyle olursa toplumun geleceği aydınlık olur.
     Tütüncü, daha sonra katılımından dolayı Mukaddes Birşene, kursiyerlerin çalışması olan bir tablo hediye etti.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AKMEKin kadınlara yönelik bilgilendirme seminerleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER