Aksarayda çiftçilere bin koyun 50 koç

Aksarayda çiftçilere bin koyun 50 koç dağıtıldı


AKSARAY (A.A) - Aksarayda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanan proje ile 50 çiftçi aileye bin baş damızlık koyun ile 50 koç dağıtıldı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde düzenlenen koyun ve koç dağıtım töreninde konuşan Aksaray Valisi Selami Altınok, Aksarayın bir tarım ve hayvancılık şehri olduğunu söyledi.
     Devletin her türlü imkanını vatandaşın hizmetine sunma gayreti içinde olduklarını ifade eden Altınok, Aksaray tarımda, turizmde farklı alanlarda ne kadar gelişirse gelişsin bu yöre her zaman bir tarım ve hayvancılık memleketi olacaktır. Tarım ve hayvancılıktan kopabilme, uzak kalma şansımız yok dedi.
     Tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilere daha az emek daha çok kazanç yollarının bulunması ve çiftçilere bu yolların gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Altınok, şunları kaydetti:
     Kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın hayvancılığı, tarımı daha modern imkanlar kullanarak daha kaliteli bir şekilde yapması, hayvancılıktan ve tarımdan daha az emek vererek daha çok kazanmasını sağlayabilmenin yollarını bulmamız gerekiyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kaynaklarını kullanarak 50 çiftçimize tarımsal desteği sağlamış oluyoruz. Bugün yapılan bu iş de bu mücadelenin bir merhalesi, bir dönemidir. Aksarayda buna benzer çalışmalar devam edecek. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Merkezdeki fondan bin 50 koyun dağıtımı projesini onayladığı müjdesini veriyoruz. Bu tür projelerimiz devam edecek.
     Altınok, hak sahibi çiftçilerden dağıtılan koyunlara iyi bakarak, çoğaltmalarını ve kimseye muhtaç olmadan kendi geçimlerini sağlamalarını istedi.
     Aksaray Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Hüseyin Düzgün ise kırsal alanda koyunculuğun çok önemli yer tuttuğunu et, süt ve yapağı gibi birçok alanda çiftçilere gelir getirdiğini söyledi.
     Konuşmaların ardından kura çekimi sonucu belirlenen hak sahibi her bir çiftçiye 20 baş koyun ve 1 baş koç dağıtımı yapıldı.
    
     Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Aksarayda çiftçilere bin koyun 50 koç Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER