Aksaray THK Şubesinden kurban derisi bağışı

Aksaray THK Şubesinden kurban derisi bağışı için çağrı


AKSARAY (A.A) - Türk Hava Kurumu (THK) Aksaray Şubesi, vatandaşlara kurban derilerini THKya bağışlamaları çağrısında bulundu.
     THKdan yapılan yazılı açıklamada, THKnin kurulduğu günden bugüne kadar yüklendiği havacılık sanayini kurma ve geliştirme, havacılığı tanıtma ve sevdirme misyonunu büyük bir titizlikle sürdürdüğü belirtildi.
     Kurban Derisi toplamada tek yetkili kurum olan THKya bağışlanan deri gelirlerinin yüzde 50sinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, yüzde 4ünün Kızılaya, yüzde 3ünün Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna, yüzde 3ünün Diyanet Vakfına verildiği ifade edilen açıklamada, gelirlerden kalan yüzde 40lık pay ile havacılık faaliyetlerinin yürütüldüğü bildirildi.
     THK tarafından üç yılda yapılan faaliyetlerle önemli gelişmeler sağlandığı, bu süre içinde ücretsiz sunulan havacılık kurslarından yararlanan gençlerin sayısının 10 binlerden 300 binlere çıkarıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Kurulduğu günden itibaren ülke havacılığına sayısız katkılar sağlayan kurumun yıllardır verdiği havacılık eğitimlerini akademik zemine taşımak amacıyla 2011 yılında Türkiyenin ilk dünyanın 37. Havacılık ve Uzay Üniversitesini kurmuştur. Öğrenci almaya başlayan üniversite şehit çocuklarına ücretsiz eğitim olanağı sağlarken, Hava Ulaştırma, Havacılık ve Uzay Bilimleri, İşletme ve Mühendislik Fakültesi, Uçak Mühendisliği ve Uzay Mühendisliği gibi birçok bölümde geleceğin havacıları yetiştirilmektedir.
     Bu Kurban Bayramında da deri toplamaya yetkili tek kurum olan THKnın deri toplama ekipleri oluşturduğu belirtilen açıklamada, vatandaşların devlet bütçesinden herhangi bir yardım almadan kurban derisi, fitre ve zekat bağışları ile faaliyetlerini sürdüren THKye kurban derilerini bağışlamaları istendi.
     Deri toplama ekiplerinin bütün mahallelerde bağış için gezeceği ifade edilen açıklamada, vatandaşların THK Aksaray Şubesinin 213 50 65 nolu telefonunu da arayarak deri bağışı için başvurabileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Aksaray THK Şubesinden kurban derisi bağışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER