Akşehir Belediyesine ödül

Akşehir Belediyesine ödül


KONYA (A.A) - Akşehir Belediyesi, Motif Halk Oyunları Eğitim ve Öğretim Vakfı tarafından Nasreddin Hocanın anısını yaşatmak ve geniş kitlelerle buluşturmak adına yapmış olduğu çalışmalar nedeniyle Türk Folkloruna Katkı Sağlayan Kuruluş ödülüne layık görüldü.
     İstanbul Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu Ataköy Kampüsünde düzenlenen törende, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul ödülü İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sıdıka Semahat Demirin elinden aldı.
     Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Motif Halk Oyunları Eğitim ve Öğretim Vakfı ile Motif Dergisi tarafından böyle bir ödüle layık görülmekten büyük onur duyduklarını belirtti.
     Türk Folkloru ve Nasreddin Hocamız adına yapacakları çalışmaların artarak devam edeceğini ifade eden Oğul, şunları kaydetti:
     Türk Folkloruna yaptığımız katkı ile Nasreddin Hocamızı tüm Türkiyeye ve dünyaya tanıtmak, onun fikrini, yaşam felsefesini anlatabilmek amacıyla yaptığımız çalışmalar ve her yıl yaptığımız Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri, Motif Halk Oyunları Eğitim ve Öğretim Vakfı ile Motif Dergisi tarafından değerlendirilerek böyle bir ödüle layık görülmüş olmamız ve bu ödülü almak bizim için onur ve gurur kaynağıdır.
     18. Motif Halk Bilim Ödüllerinde Büyük Ödülü Prof. Dr. Özdemir Nutku, Türk Folkloruna katkı sağlayan kuruluş Ödülünü Akşehir Belediyesi, Maddi Folklor Ürünlerini Derleme ve Yaşatma Ödülünü Ege Üniversitesi Etnografya Müzesi, Halkbilim Hizmet Ödülü Dr. Yaşar Kalafat, Halk Oyunları Hizmet Ödülünü Altay Uysal, Medya Halk Bilim Ödülünü TRT Beşik ve Ninni Programı, Halk Müziği Hizmet Ödülünü ise Emel Taşçıoğlu aldı.
     Ödül töreninde Akşehir Belediyesinin ödülünü Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sıdıka Semahat Demirin elinden aldı.
    
     Muhabir: Bayram Uygun
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Akşehir Belediyesine ödül Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER