Aksekide öğrencilere terör semineri verildi

Aksekide öğrencilere terör semineri verildi


ANTALYA (A.A) - Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Akseki İlçe Emniyet Amirliği Terörle Mücadele Büro Amirliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilere Gençlik ve Güvenli Gelecek Projesi kapsamında seminer düzenledi.
     Akseki Belediye Kültür Salonunda lise öğrencilerine yönelik düzenlenen seminere yaklaşık 350 öğrenci katıldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli komiser yardımcısı Cemalettin Döğer ve başpolis memuru Adem Yalçın tarafından sunum yapıldı.
     Öğrencilere slaytla yapılan sunumlarda Doğu ve Güneydoğu illeri ve büyük şehirlerde meydana gelen terör eylemleri ve toplumsal olaylar hakkında bilgi verildi.
     Terör örgütlerinin özellikle 14 ile 25 yaş arasındaki gençleri sempatizan olarak kazanmak için çeşitli yöntemler kullandığına dikkat çeken Döğer, Bu tür terör örgütlerinde tek görevleri örgüte adam kazandırmak olan kişiler vardır. Ailelerinde huzursuzluk olan, fakir, bilinç düzeyi yüksek olmayan gençler üzerinde yoğunlaşan örgüt mensupları, insanların, sevmek, sevilmek, bir gruba ait olmak, yetişkin yerine konmak konusundaki beklentilerini kullanarak faaliyet yürütürler dedi.
     (AÇ-BEK-HS)
<< Önceki Haber Aksekide öğrencilere terör semineri verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER