Aktaş Sınır Kapısındaki çalışmalar

Aktaş Sınır Kapısındaki çalışmalar


ARDAHAN (A.A) - AK Parti İl Başkanı Yunus Baydar, Çıldır ilçesinden Gürcistana açılacak Aktaş Sınır Kapısı ile ilgili çalışmaları yakından takip ettiklerini bildirdi.
     Baydar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aktaş Sınır Kapısındaki çalışmalarla ilgili ihalenin 22 Mayısta gerçekleştirileceğini anımsattı.
     Kapının kent ekonomisine katkı sunacağını ifade eden Baydar, "Hükümet olarak Aktaş Sınır Kapısına önem veriyoruz. Aktaş, Avrupa ve Asya için başlangıç noktası olacak. Bu nedenle dünya kazanacak, bölge kazanacak. Ticaretin yanı sıra Kafkasyaya farklı hareketlilik ve ekonomi alanında canlılık gelecek. Aktaş, bölgeyi ve Ardahanı önemli noktaya taşıyacak" dedi.
     İhalenin ardından kısa sürede temellerin atılmasının planlandığını vurgulayan Baydar, "Sayın Bakanımız Hayati Yazıcının katılımıyla temel atma töreni planlıyoruz. Bölge için önemli bir hizmet ve hamle olacak. Yıllardır bölge insanının beklediği talepti" diye konuştu.
     Baydar, Aktaş Sınır Kapısı güzergahında bölünmüş yol çalışmalarının devam ettiğini, tünel inşaatlarına da başlanacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Günay Nuh
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Aktaş Sınır Kapısındaki çalışmalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER