Akülü tekerlekli sandalyesi çalındı, hayatı zorlaştı

Akülü tekerlekli sandalyesi çalındı, hayatı zorlaştı -Malatyada çocuk yaşta geçirdiği hastalık sonucu bacakları tutmayan ve eşi de engelli olan Sebahat Ballı (47), akülü tekerlekli sandalyesi çalındığı için günlük işlerini ellerinin


MALATYA (A.A) - Tuba Karahan - Malatyada çocuk yaşta geçirdiği hastalık sonucu bacakları tutmayan 47 yaşındaki Sebahat Ballı, yaklaşık bir ay önce akülü sandalyesi çalındığı için günlük işlerini ellerinin üzerinde hareket ederek yapmak durumunda kaldı.
     Ballı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yaşında geçirdiği ateşli hastalığın ardından yürüyemediğini, bir süre sonra da kasları gelişmediği için bacaklarını kullanamadığını söyledi.
     İstanbulda engellilere yönelik bir dernek tarafından kendisine verilen akülü tekerlekli sandalye sayesinde kimseye muhtaç olmadan çarşıda, pazarda evinin ihtiyaçlarını karşılayabildiğini, faturalarını yatırdığını, ulaşım araçlarını kullanıp doktora gidebildiğini belirten Ballı, eşinin de ortopedik engelli olduğu için evin pek çok sorumluluğunu kendisinin üstlendiğini dile getirdi.
     Yaklaşık bir ay önce akülü tekerlekli sandalyesinin çalındığını bildiren Ballı, "Çarşıdan eve gelmiştim. Bir yakınımızı geçirdiği iş kazası dolayısıyla yaralandığını duyunca hemen evden çıkacağım nasılsa diyerek, akülü tekerlekli sandalyeyi evin balkonunun altına bıraktım. Sadece 10 dakika gibi bir süre sonra aşağı indiğimde sandalyemin yerinde olmadığını gördüm" diye konuştu. Ballı, polise başvurduklarını ancak akülü tekerlekli sandalyesinin henüz bulunamadığını kaydetti.
     Anemi hastalığı dolayısıyla her ay kan değerlerini ölçtürmek için doktora gittiğini hatırlatan Ballı, "Akülü tekerlekli sandalyem çalındığı için bir aydır doktora gidemedim. Hiç dışarı çıkmadım, çıkamadım. Evimizin ihtiyacını ağabeylerim, yeğenlerim, oğlum karşılıyor. Ben gidemiyorum. Hayırseverlerden bir akülü sandalye istiyorum" dedi.
    
     -"Eğer engelliyse helal edeceğim"-
    
     Celali Ballı da eşinin akülü tekerlekli sandalyesi çalındığından beri mağdur olduklarını ifade ederek, "Bunu doğru bir insan yapmaz. Eğer ihtiyacı varsa gelip bana ağabey benim de böyle bir araca ihtiyacım var. Ben nasıl bu aracı almışsam ona da elimden geleni yaparak, sandalyeyi eline verirdim. Bu bir kul hakkıdır. Eğer almışsa getirsin bize şerefiyle, namusuyla teslim etsin. Eğer onun da engelli olduğunu görürsem ben ondan bir iğne dahi almadan helal ederek, sandalyeyi kendisine teslim edeceğim" diye konuştu.
     Evlerinin işlerini eşinin yaptığını vurgulayan Ballı, akülü tekerlekli sandalye çalındıktan sonra dostlarının yardımıyla evin ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Akülü tekerlekli sandalyesi çalındı, hayatı zorlaştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER