Aladağda Kuran Ziyafeti ve Gönül Sohbetleri

Aladağda Kuran Ziyafeti ve Gönül Sohbetleri etkinliği


ADANA (A.A) - Aladağ ilçesinde Kuran Ziyafeti ve Gönül Sohbetleri konulu program düzenlendiği bildirildi.
     Müftülükten yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçe stadyumunda gerçekleştirilen etkinlik İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı.
     Aladağ Müftüsü Mustafa Erdem, burada yaptığı konuşmada, programı vatandaşları Ramazana zihnen, aklen, ruhen ve manen hazırlamak amacıyla yaptıklarını ifade etti.
     Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Öge de toplumda Kuran-ı Kerim sevgisinin artmasına ve insanların bilinçlenmesine verdiği katkıyı dile getirdi.
     Adana İl Müftüsü Arif Gökce ise Kuran Kurslarına çok önem verdiklerini belirterek, bu yıl Adana genelinde 243 Kuran kursunun bulunduğunu ve buralarda 6 bin 500 öğrencinin eğitim gördüğünü kaydetti.
     Bu sayının Adana nüfusu düşünüldüğünde çok az olduğunu, daha yetiştirilmesi gereken çok kişi bulunduğunu bildiren Gökçe, Bu nedenle mevcut olan 243 Kuran Kursuna Eylül ayı itibariyle 200 adet Kuran kursu daha ilave edeceğiz. Bu kurslar bir iman atölyesidir. Yarının annesini babasını şimdiden kurtarırsak, geleceğin toplumunu kurtarmış oluruz ifadelerini kullandı.
     Açılış konuşmasından sonra sırasıyla Sabancı Merkez Cami müezzini Pehlivan Kalıntaş, Yüreğir Dervişler Cami Müezzin Kayyımı Necati Aktaş Kuran-ı Kerim kıratlarıyla dinleyenlerin gönlünü ferahlattı.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Aladağda Kuran Ziyafeti ve Gönül Sohbetleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER