Aladağ, Türkiyenin göz bebeği olacak

Aladağ, Türkiyenin göz bebeği olacak


KONYA (A.A) - Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Anadolunun Kış Sporları Merkezi olması için çalışma başlatılan Aladağın hem Konyanın hem de Türkiyenin göz bebeği olacağını söyledi.
     Selvi, Türkiye Kayak Federasyonu Konya İl Temsilcisi Zarif Yıldırım ile birlikte Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acarı makamında ziyaret etti.
     Burada Konyanın Kayak Merkezi olması için çalışma yürütülen Aladağ konusundaki son gelişmeleri değerlendiren Selvi, Konyada bir ilkin gerçekleştirildiğini belirterek, Türkiye Federasyonu Kayak İl Temsilcimiz Konyada yoktu. Şimdi il temsilciliğimiz olduğuna göre, kayak tesisimizin de olmasına az kaldı dedi.
     İl Genel Meclisi yatırım programına alınan Aladağ Kayak Merkezi Projesinin tüm altyapısının hazır olduğunu ve hayata geçirilmesi konusunda önemli mesafeler alındığını vurgulayan Selvi, şu değerlendirmeyi yaptı:
     İl Özel İdaremiz yatırımında olan bu merkezimizin inşallah yolunu da tesisler yapılmadan açacağız. Şimdiden insanlarımız kayak yapmaya gidiyor. Yolu açıldıktan sonra bunun daha çok olacağını düşünüyoruz. Ve bir an evvel bu projenin bu yıl başlaması ile ilgili her türlü girişimimiz şu anda devam ediyor. Belediye Başkanımızla beraber bu süreci hep beraber biz de takip ediyoruz. Hedeflediğimiz gibi bu merkezin Konyaya, ülkemize kazandırılmasını çok önemsiyoruz. Derbent Aladağ Kayak Merkezi önemli bir merkez olacak. Hem Konyanın, hem de Türkiyenin göz bebeği bir kayak merkezi olacak. Bunun zaman içerisinde uluslar arası anlamda da değerlendirileceğini düşünüyor ve biliyoruz. Bu proje, turizm organizasyonlarının yapılmasına da imkan sağlayacak.
     Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ise Türkiye Kayak Federasyonu Konya İl Temsilciliğine atanan Zarif Yıldırımı tebrik etti.
    
     Muhabir: Abdulhamit Yaşar
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Aladağ, Türkiyenin göz bebeği olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER