Alanyada 2B tepkisi

Alanyada 2B tepkisi -Alanyada Emişbeleni beldesinde 2B arazisi sahibi köylüler, belirlenen rayiç bedelin aşağı çekilmesini istedi


ANTALYA (A.A) - Alanyada Emişbeleni beldesinde 2B arazisi sahibi köylüler, belirlenen rayiç bedelin aşağı çekilmesini istedi.
     Emişbeleni Belediyesi Sosyal Tesislerde bir araya gelen belde sakinleri, rayiç bedellerle ilgili düzenleme yapılmasını istedi. Belde sakinleri adına açıklamalarda bulunan Nurettin Uludağ, sorunların çözümü için çıkarılan 2B yasasının bölgelerindeki hak sahipleriyle diğer bölgeler arasında farklılıklar gösterdiğini söyledi.
     Düzenlemenin sorunu çözmek yerine sorun ürettiğini ileri süren Uludağ, şöyle devam etti:
     Beldemizde 1981 yılında kadastro çalışmaları yapılırken ilk önce tapuya çıkarılıyor. Askıya çıkınca da buralar orman memurlarının keyfi itirazı neticesinde 1984 yılında kesinleşen mahkeme kararıyla ormana bırakılıyor. Vatandaş penceresinden bakınca yıllarca kullandığı, ektiği, ürün yetiştirip, geçimini sağladığı yerler sadece birkaç memurun şahsi düşüncelerinden dolayı tapu vermek yerine 2B olarak parayla almak zorunda bırakılmıştır. Bununla birlikte yasa kapsamına girmediği söylenerek vatandaşın dedesinden, atasından kalan yüzlerce dönüm arazi de 2Bye çıkmamış hala ormandır. Üzerinde onlarca sera ve ev vardır diye konuştu.
     Belirlenen rayiç bedelin çok yüksek olduğunu da ifade eden Uludağ, Bazı yerlerin rayiç bedelleri doğru olabilir. Fakat bu yerleri kullanan insanlar buraları almaya muktedir değiller. Belirlenen değerler hem yüksek hem dengesiz, hem de aynı bölgede farklılıklar göze çarpmaktadır dedi.
     Beldedeki birçok kişinin arazisini satın alacak parası olmadığını belirten Uludağ, Başbakanımız, mağduriyetin bu aşamada bu kadar vahim olduğunu bilse çözeceğine gönülden inanıyorum. Bugüne kadar yaptığı tüm yasal düzenlemelerde ve hizmetlerde hep halkın istediğini ve halkın hayatını kolaylaştırıcı çalışmalar yaptı. Mağdur vatandaşlar olarak Başbakanımız bizim sıkıntımızı duyarsa kesinlikle bu konuyu çöze ve bizleri mağdur etmez. Ve buna da güveniyoruz. Bizler rayiç bedellerin tekrar gözden geçirilmesini ve daha uygun nasıl oluyorsa onun yapılmasını istiyoruz diye konuştu.
     Köy muhtarlarından Mehmet Kaya bölgelerinde rayiç bedellerin 38 bin liradan başladığını belirterek, 2B arazileri belirlenen şartlarda alma şansımız yok. 38 bin liradan başlıyor, 350 bin liraya kadar çıkıyor. Biz 2 bin liradan başlamasını istiyoruz. Bazı yerler 2 bin liradan fazla etmez ama kimi yerler de 50 bin liraya kadar gidebilir dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt / Hüseyin Kanber
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Alanyada 2B tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER