Alanyada bisiklet eğitimi

Alanyada bisiklet eğitimi -Bisiklet eğitimini tamamlayan öğrencilere sertifika ve ödülleri verildi


ANTALYA (A.A) - Alanyada bisiklet eğitimini tamamlayan öğrencilere sertifika ve ödülleri verildi.
     Alanya Belediyesi, Alanya Trafik Kazalarını Önleme ve Eğitim Derneği, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Alanya Doğa Sporları Kulübü (ALDOSK) işbirliğince düzenlenen 4 aylık bisiklet eğitiminin ardından Trafik Eğitim Parkında bir tören yapıldı.
     Törende konuşan Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, eksi 25-30 derece hava şartlarında birçok ülkede bisiklet kullanma alışkanlığı olduğunu söyledi.
     Bisiklet kullanma kültürünün ülkemizde yeterince yerleşmediğini ifade eden Sipahioğlu, Ancak eğitimler sayesinde Alanya, egzozdan arındırılmış bir kent olma yolunda önemli mesafeler kat ediyor dedi.
     Türkiyede insanların direksiyon başına geçtiğinde bir canavara dönüşebildiğini ifade eden Sipahioğlu, İnsan olmamızın en önemli unsurlarından biri de yayaya saygıdır ancak direksiyon başına geçtiğimizde yolların fatihi, kaplanı ve canavarı oluyoruz. Trafik ışıklarının olmadığı noktalardaki geçişlerde hala yayalarla empati kuramıyoruz. Bu eğitim çalışmaları sayesinde belki bir Avrupalı olmayı hedeflemiyoruz ancak insan olmanın gereği olarak çağdaş ve yaşanabilir bir kent haline gelebiliriz diye konuştu.
     Öte yandan Kazalarını Önleme ve Eğitim Derneğinin düzenlediği beşinci Resim Yarışmasında dereceye giren öğrencilere de plaket ve sertifika aldı. Öğrencilere sertifika, plaket ve ödüllerini törene katılan Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Emniyet Müdürü Erkan Dur, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak, Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Kemal Göl ile ALDOSK Başkanı Mehmet Zafer Peker verdi.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Alanyada bisiklet eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER